Gemeente Tilburg

Wethouder Tilburg illustreert Het Nieuwe Rijden

Makkelijk en het scheelt veel geld aan de pomp

Vandaag legde wethouder Backx van de gemeente Tilburg bij de ANWB-rijopleiding een rij-examen af volgens de principes van Het Nieuwe Rijden.

De actie van de wethouder past in het streven van de gemeente Tilburg om haar inwoners te informeren over energiebesparing. Want energiebesparing gaat niet alleen over een beter milieu; het gaat vooral over uw portemonnee! Het Nieuwe Rijden is een brandstofbesparende en veilige manier van rijden. De besparing op brandstofkosten kan oplopen tot 10%.

Tilburg besteedt deze week aandacht aan Het Nieuwe Rijden. U kunt onder andere meedoen aan een quiz over Het Nieuwe Rijden. Daarmee maakt u kans op een gratis training Het Nieuwe Rijden. U vindt de quiz op www.tilburg.nl en op de gemeentepagina in de Tilburgse Koerier. In de stadswinkels vindt u folders over Het Nieuwe Rijden.

De Tilburgse acties zijn onderdeel van de landelijke publiekscampagne 'Het Nieuwe Rijden', waarin de broertjes Doek uit Hasselt de hoofdrol spelen. Meer informatie over Het Nieuwe Rijden is te vinden op www.hetnieuwerijden.nl.

Het Nieuwe Rijden betekent:

. vroeg overschakelen naar een hogere versnelling. Voor benzineauto's en auto's die op LPG rijden bij maximaal 2500 toeren, voor dieselauto's bij maximaal 2000 toeren;
. zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid rijden;
. ver vooruit kijken en anticiperen op het overige verkeer;
. tijdig gas loslaten en de auto in de versnelling van dat moment laten uitrollen;
. de bandenspanning op peil houden;

. in-car apparatuur zoals de boordcomputer en cruise control gebruiken.

Voor de pers
Stephanie Peters, gemeente Tilburg, afdeling communicatie, telefoon 013 -542 86 77.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg