Ingezonden persbericht


Programma Filmhuis Cavia Oktober: Low budget but from the heart

Aanvang alle avonden: 20u30

Toegang 4 euro

do 6 Aaltra - België, 2004, Benoît Delépine, Gustave Kervern, 90 min, 35mm, Frans gesproken, NL ondertiteld

De definitieve euro-roadmovie voor rolstoelers. Onderkoelde, tragikomische oneerbiedigheden uit Wallonië, in schitterend zwart-wit en Cinemascope, met een minimum aan woorden en aan het eind van de rit: Een Bekende Fin.

vr 7 C'est arrive pres de chez vous/Man bites Dog - België, 1992, Rémy Belvaux, André Bonzel en Benoît Poelvoorde, 95 min, 16mm. Frans gesproken, NL ondertiteld

Ben verdient zijn brood als moordenaar. Vooral postbodes trekken zijn aandacht maar nooit valt hij de echte rijken aan. Ben heeft een filmploeg toestemming gegeven om hem te volgen. Wanneer er geleidelijk aan een vriendschap tot stand komt, wordt de ploeg langzaam maar zeker medeplichtig.

do 13 El Mariachi - Mexico/USA, 1992, Robert Rodriguez, 82 min, 16mm, Spaans gesproken, NL ondertiteld

Een reizende muzikant komt in een stadje waar een huurmoordenaar (toevalligerwijze ook met een gitaarkoffer bij zich) wordt verwacht. De lokale drugsbaas en zijn handlangers denken dat de Mariachi de moordenaar is en zetten de achtervolging in.

vr 14 25 Watts, Uruguay, 2001, Juan Pablo Rebella, Pablo Stoll, 92 min, 35mm, Spaans gesproken, NL ondertiteld

Op inventieve, even rustige als humoristische wijze wordt de eindeloze verveling van een stel jongens in Montevideo, Uruguay, in beeld gebracht, juist door de aandacht op trivia en details te richten.

do 20 Tan de Repente, Argentinië, 2002, Diego Lerman, 90 min, 35mm, Spaans gesproken, NL ondertiteld

De punkmeiden Mao en Lenin ontvoeren een eenzame lingerieverkoopster, omdat een van hen verliefd op haar is. In zwart-wit geschoten debuut schetst melancholiek portret van de verloren Argentijnse generatie.

vr 21 Cavia mation

do 27 Clerks - USA, 1994, Kevin Smith, 92 min, 16mm, Engels gesproken, NL ondertiteld

Dante heeft een vervelende baan in een winkel. Hij is nog steeds gek van z'n high school-liefde Caitlin, maar hij heeft nu een serieuze relatie met Veronica. Veronica wil dat hij z'n baantje opzegt, en gaat studeren. Dante's beste vriend Randall, die de videotheek naast de winkel runt, is nog minder gemotiveerd in z'n baantje. De film volgt de twee tijdens één werkdag, vol interessante gebeurtenissen.

vr 28 Mallrats re-edited - USA, 1994, Kevin Smith, 94 min, video, Engels gesproken, geen ondertiteling

T.S. en Brodie zijn twee schoolvrienden, die op dezelfde dag door hun vriendin worden gedumpt. Ze besluiten te gaan hangen in het plaatselijke winkelcentrum, zoals zo vaak, waar ze de probleemmakers Jay en Silent Bob tegen komen. Gezamenlijk verzinnen ze een plan waarmee ze rotzooi kunnen trappen in het winkelcentrum, en de liefdes terug kunnen winnen.

zat 29 Halloween Nederhorrornacht

De title zegt het al

Filmhuis Cavia

van Hallstraat 52-1

1051 HH Amsterdam

020-6811419

info@filmhuiscavia.nl

www.filmhuiscaiva.nl