Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 14 spetember

Alkmaar 14-09-2005 - 14.00 uur

Snelheidscontroles

t Zand, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg. Tijdens deze controle werden 520 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 57 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 152 km/u terwijl ter plaatse een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Hippolytushoef, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksstraatweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Tijdens deze controle werden 810 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 81 te snel reden. De hoogste gereden snelheid is niet bekend.

Motor uit schuur gestolen.

Sint Pancras, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdag kwam de eigenaar van een motor aangifte doen van diefstal van dat voertuig. De diefstal moet hebben plaats gevonden in de nacht van zondag op maandag. De motor stond gestald in een schuur achter de woning van de eigenaar aan de Gedempte Veert. Het gaat om een Honda Enduro crossmotor van het type XR400R. De motor overwegend wit van kleur en voert het kenteken MZ-35-DG. De sloten die op de motor waren aangebracht werden vernield.

Drie gewonden bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagmiddag raakten drie personen gewond bij een ongeval op de kruising van de Steve Bikoweg met de Martin Luther Kingweg en de Huiswaarderweg. De bestuurder van een bedrijfsauto, een 33-jarige man uit Alkmaar, reed over de Martin Luther Kingweg en negeerde op de kruising het rode verkeerslicht. Vervolgens kwam hij in aanrijding met een personenauto die vanaf de Huiswaarderweg de kruising op reed. Deze auto werd bestuurd door een 68-jarige man uit Heerhugowaard. Bij hem in de auto zat zijn 64-jarige vrouw. Beiden raakten door de aanrijding bekneld in hun voertuigen en werden door de brandweer bevrijd. Zij zijn met verschillende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De bestuurder van de bedrijfsauto raakte eveneens gewond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Verkeerscontroles

Hoorn, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Zwaagmergouw. Tijdens deze controle werden 20 autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van een veiligheidsgordel. Daarnaast werden vijf bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u terwijl terplaatse een snelheidslimiet geldt van 50 km/u.

Tijdens een motorsurveillance op verschillende wegen in Westfriesland werden nog eens 20 bestuurders bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Het hoogst scoorden het niet handsfree bellen(7), het rijden zonder helm(5) en het overschrijden van de maximumsnelheid(3).

Bromfietser gewond na eenzijdig ongeval

Wijdenes, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagavond raakte een 17-jarige jongen uit Wijdenes ernstig gewond nadat hij tegen een geparkeerde trekker was gereden. Het slachtoffer reed over de Hemweg (buiten de bebouwde kom) toen hij tegen een onverlichte langs de rijbaan geparkeerde landbouwtrekker botste. Hierdoor raakte de jongen ernstige gewond. Hij is met verschillende botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar het mogelijk laakbaar handelen van de eigenaar/gebruiker van de trekker.

Man aangehouden na huiselijk geweld.

Dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagavond is een 44-jarige man uit Medemblik aangehouden bij zijn woning omdat hij er van wordt verdacht kort daarvoor zijn vrouw te hebben mishandeld. De vrouw werd in de woning van het echtpaar aangetroffen. Zij verklaarde te zijn geslagen door haar man. Daarnaast was zij met de dood bedreigd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagavond werd een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Andalusiëstraat. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Den Helder, woensdag 14 september 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 28-jarige bestuurster van een personenauto uit Den Helder aangehouden op de Breewijd. Bij controle bleek dat zij een flinke hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij blies namelijk 835 ug/l., dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid. Gezien dit hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van deze vrouw ingevorderd.

Inbraak winkelbedrijf.

Heerhugowaard, woensdag 14 september 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een inbraak gepleegd in een winkelbedrijf aan het Raadhuisplein. Door met een auto een deur van het magazijn te vernielen kon men in het pand komen. Getuigen zagen kort daarop een auto en een scooter met hoge snelheid bij het pand wegrijden. Zij verdwenen in de richting van de Bickerstraat. Een goed uur later werd een brand gemeld op het Beverplein in Sint Pancras. Daar werd een auto aangetroffen die in brand stond. Het vermoeden bestaat dat deze auto bij de inbraak in Heerhugowaard is gebruikt en door de daders daarna in brand is gestoken. Vermoedelijk is de auto eerder in de nacht gestolen in Heerhugowaard. Op dit moment is nog niet bekend of en zo ja wat er uit het bedrijf is weggenomen.

Man aangehouden op verdenking van heling.

Den Helder, woensdag 14 september 2005.

Woensdagmorgen omstreeks 05.30 uur werd een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Texelstroomlaan. De man had kort daarvoor twee fietsen te koop aangeboden aan een voorbijganger. Deze vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Bij de verdachte, die bekend staat als een veelpleger, werden twee (nieuwe) fietsen aangetroffen die zijn in beslag genomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van deze fietsen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Controle visserijwet

Alkmaar, dinsdag 13 september 2005.

Dinsdagmiddag en avond heeft de politie in samenwerking met controleurs van de HSV Alkmaar een controle uitgevoerd op sportvissers. In totaal werden 45 vissers gecontroleerd. Dit leverde 12 bekeuringen op van mensen die niet in het bezit waren de nodige papieren.