Politie Noord- en Oost Gelderland

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 september 2005

Hengelo - Fietsers botsen

Een 13-jarige fietsster en een 47-jarige fietser, beiden uit Hengelo, raakten maandagavond gewond na een aanrijding. Dit gebeurde rond 18.25 uur op de Banninkstraat. Het meisje fietste vanaf een uitrit de weg op. Daar fietste de man. Zij botsten, waarna beiden ten val kwamen. Zij werden voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat het meisje een hersenschudding had opgelopen en de man een gebroken sleutelbeen.

Azewijn - Bromfietser raakt gewond

Een 61-jarige bromfietser uit Doetinchem raakte dinsdagmorgen omstreeks 06.50 uur gewond na een aanrijding op de kruising Holthuizerstraat/Langeboomstraat. Een 40-jarige automobilist uit Zelhem reed op de voorrangsweg. De bromfietser kwam de voorrangsweg oprijden. De automobilist kon hem niet ontwijken met een aanrijding als gevolg. De Doetinchemmer werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Doetinchem - Fietsster gewond

Een 73-jarige fietsster uit Doetinchem raakte dinsdagmiddag gewond na een aanrijding. De vrouw fietste rond 16.55 uur op de Frans Halsweg vanaf het Julianaplein. Op een gegeven moment ging zij naar links om het fietspad richting de Vijverlaan op te fietsen. Zij zag hierbij de 31-jarige automobilist uit Westervoort over het hoofd, die haar op dat moment aan het inhalen was. De vrouw werd ter observatie met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Winterswijk - Drankrijder betrapt

Agenten hebben dinsdagavond rond 22.10 uur bij een controle op de Jaspersweg een 44-jarige automobilist uit Winterswijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. en kreeg een boete.

Stokkum - Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de 's-Heerenbergseweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door deuren te forceren. Binnen werden gokkasten opengebroken en geld weggenomen. Verder werden twee versterkers weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Varsseveld - Diefstal vanaf bouwterrein

Vanaf een bouwterrein aan de Oranjestraat werden afgelopen weekend (9/9 - 12/9) diverse gereedschappen, waaronder boormachines en een slijpmachine, weggenomen. De goederen werden weggenomen uit een afgesloten kist. In verband het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Mogelijk dat iemand afgelopen weekend iets gezien heeft bij de nieuwbouw. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Doetinchem - Onderzoek vernielingen

De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen bij een winkel aan de Doctor Huber Noodtstraat. Van de kas, behorende bij de winkel, werden in de nacht van maandag op dinsdag in elk geval 10 ruiten ingegooid. De schade is niet bekend.

Gaanderen - Aanhoudingen na vechten

Agenten hebben afgelopen nacht (14/9) rond 02.15 uur een 29-jarige Zelhemmer en een 23-jarige man uit Gaanderen aangehouden. Het tweetal was na afloop van de kermis met elkaar op de vuist gegaan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Met een bekeuring op zak voor vechten op straat konden zij naar huis.

Aalten - Machine vliegt in brand

Een zogenaamde onkruidbrander vloog dinsdagmiddag tijdens werkzaamheden in brand. Dit gebeurde rond 13.15 uur aan de Laan van Kobus. Doordat de machine in brand vloog, vatte de beplanting ook vlam. De brandweer kwam met twee bluswagens. De Nijverheidsweg werd enige tijd afgesloten. De brandweer kon niet voorkomen dat de machine geheel uitbrandde. De schade is enorm. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

's-Heerenberg - Drinken op straat
Agenten hebben dinsdagavond drie jongeren, 19, 18 en 17 jaar oud, uit 's-Heerenberg bekeurd. Het drietal was omstreeks 23.00 uur in een speeltuin bij het Bergherveld erg luidruchtig en dronk alcohol. Zij werden bekeurd voor drinken op straat.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58