Politie Noord- en Oost Gelderland

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 september 2005

Mottorrijder rijdt door na botsing fietsster (12)

Apeldoorn, Laan van Erica, 13-09-2005, 16.00 uur.
Een 12 jarige fietsster uit Apeldoorn stond fietste over het fietspad achter de Drapniersdonk in de richting van de Laan van Erica. Aangezien het verkeer op de Laan van Erica stilstond vanwege gesloten slagbomen van de spoorwegovergang, kon de fietsster tussen de stilstaande voertuigen door oversteken. Bij de middengeleider keek zij naar rechts of er verkeer aankwam. Dit was niet het geval, waarop zij overstak. Op dat moment kwam echter van links een motorrijder aanrijden via de verkeerde kant van de middengeleider. Een aanrijding volgde tussen de motorrijder en de fietsster, waarbij de fietsster ten val kwam. Na deze aanrijding reed de motorrijder door, mogelijk heeft hij de aanrijding niet opgemerkt. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Bromscooter rijdt door na botsing fietsster (82)

Apeldoorn, Stationsplein, 13-09-2005, 13.30 uur
Een 82 jarige inwoonster van Apeldoorn stond woensdagmiddag (13/9) omstreks 13.30 uur met haar fiets stil op het Stationsplein, voor de spoorbomen bij de overgang richting Laan van Mensenrechten. Op het moment dat de bomen weer open gingen, wilde zij op haar fiets stappen, maar werd daarbij aangereden door een bromscooter. Zij raakte licht gewond. Deze bromscooter reed na de aanrijding door. Er hebben zich twee getuigen gemeld. Eén van hen, een 56 jarige man uit Apeldoorn die de duo-passagiere van de bromscooter wilde beetpakken kwam ten val en liep verwondingen aan zijn arm op. Hij werd in het Lucasziekenhuis behandeld. De politie vraagt andere getuigen die dit ongeval hebben zien gebeuren contact op te nemen via 0900-8844.

Verkeersongeval met letsel

Apeldoorn, kruising Anklaarseweg/Vlijtseweg, 13-09-2005, 17.00 uur Een 29 jarige man uit Apeldoorn stond met zijn personenauto stil op de Vlijtseweg voor de Anklaarseweg. Aan deze auto hing via een sleepkabel een andere personenauto. Deze werd bestuurd door zijn broer. Beide auto's stonden zodanig opgesteld, dat de sleepkabel over het fietspad hing. Een op dit fietspad rijdende 51 jarige fietser uit Apeldoorn had deze sleepkabel te laat in de gaten, botste tegen de kabel en viel op de grond. Hierdoor raakte de fietser zodanig gewond, dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal fiets met aanhouding verdachte

Apeldoorn, Stationstraat, 13-09-2005, 20.20 uur
Een 49 jarige inwoner van Apeldoorn deed aangifte van diefstal van zijn fiets. De diefstal was gezien door twee getuigen, die de persoon, die de fiets wegnam bij naam kenden. Deze persoon is vervolgens als verdachte aangehouden. Tijdens het verhoor bekende hijd e diefstal van de fiets.

Politie zoekt stelende "dakgootreinigers"

Apeldoorn, Boerhaavestraat, 13-09-2005, tussen 11.50 en 12.10 uur De politie is op zoek naar twee zichzelf noemende "dakgootreinigers", die woensdagochtend rond 11.50 uur bij een 88 jarige bewoner van de Boerhaavelaan aanbelden met de mededeling, dat zij in opdracht van de gemeente de dakgoten kwamen reinigen. Een van de mannen liep de woning binnen en ging direct door naar de bovenverdieping. Na 20 minuten vertrokken beide mannen weer in een wit bestelbusje. Achteraf bleek, dat een geldbedrag was weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen en tips die iets over dit incident kunnen melden. Zij worden verzocht te bellen via 0900-8844.

Winkeldiefstal

Apeldoorn, Hoofdstraat,13-09-2005, 15.30 uur
Uit een winkel werd door een 19 jarige inwoner van Den Haag een aantal sport-shirts weggenomen. Dit werd ontdekt doordat het poortalarm van de winkel afging ondanks het feit, dat de man de alarmlabels van de kleding had weten te verwijderen. De man is aangehouden en met een boete van 280 euro van het Openbaar Ministerie weer in vrijheid gesteld.

Mishandeling

Apeldoorn, Mheenpark, 9 september 2005, 16.00 uur
Op 9 september was een 29 jarige man aan het tennissen in het Mheenpark toen een drietal jongens op het terrein kwamen. Zij gedroegen zich zodanig dat de rust op het terrein werd verstoord. De man ergerde zich hier aan en besloot één van de jongens aan te spreken op zijn gedrag. Hierop werd hij door de andere twee jongens mishandeld, waarbij onder andere met een hard voorwerp op zijn hoofd werd geslagen. Diezelfde avond moest de man zich onder doktersbehandeling stellen vanwege een grote snee op zijn hoofd. Op het moment van de mishandeling was nog een andere man op het terrein die een en ander gezien kan hebben. Deze man,en eventuele andere getuigen, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde / Bert Top 055 - 548 60 58