CDA 14-09-05 Start procedure verkiezing partijvoorzitter De termijn van partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt loopt voorjaar 2006 af. Daarom is het bestuur de procedure verkiezing voorzitter gestart.

Het partijbestuur stelt in beginsel een dubbele voordracht voor het voorzitterschap vast. Tot 1 oktober a.s. kunnen leden kandidaten voordragen dan wel zelf solliciteren naar de functie. Marja van Bijsterveldt heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor een tweede termijn. Dit meldde zij gisteren ook in het EO-televisieprogramma Het Elfde Uur.

Ten behoeve van de procedure heeft het partijbestuur een profielschets vastgesteld waaraan de kandidaten worden getoetst. Deze profielschets treft u hier aan.

Leden kunnen tot 1 oktober a.s. kandidaten voordragen dan wel zelf solliciteren. De Vertrouwenscommissie zal vervolgens spreken met de geselecteerde kandidaten en daarna advies uitbrengen aan het partijbestuur over een mogelijke dubbele voordracht. De sollicitatiecommissie staat onder leiding van Ank Bijleveld-Schouten (burgemeester Hof van Twente, oud vice voorzitter CDA-Tweede Kamerfractie).