Boek Johan Cruijff na slepende rechtszaak weer in boekhandel

Tirion uitgevers

Het boek Johan Cruijff De Ajacied is vanaf verschijning in oktober 2003 in het nieuws geweest. Niet alleen vanwege de bijzondere inhoud, maar vooral ook wegens de rechtszaak die Johan Cruijff en de supportersvereniging SV Ajax aanspanden om publicatie tegen te gaan. Cruijff verloor van Tirion, SV Ajax kreeg voorlopig gelijk. Gevolg: de reeds aan de boekhandel geleverde boeken mochten verkocht worden, maar er mocht voorlopig niet verder gedistribueerd worden.

Nu, na een slepende rechtszaak van anderhalf jaar, heeft Tirion ook gelijk gekregen in de zaak versus SV Ajax. De zaak tussen Tirion en SV Ajax ging over de rechten op de fotos van Guus de Jong die zijn kleurenarchief had overgedaan aan de supportersvereniging. Zij beschuldigde de fotograaf en Tirion ervan zwartwitafdrukken van de oorspronkelijke kleurenfotos te hebben gebruikt. Dat hebben zij volgens de rechtbank niet kunnen aantonen.

Tirion is vanzelfsprekend verheugd met deze overwinning. En het mooi uitgevoerde fotoboek, dat via beelden de klasse van Cruijff laat zien, is weer volop verkrijgbaar in de boekhandel.

Titel: Johan Cruijff De Ajacied
Ondertitel: 9 maal 14 de Amsterdamse gloriejaren
Auteurs: Guus de Jong en Jaap Visser
ISBN: 90.4390.486.4
Prijs: 17,95.


-EINDE PERSBERICHT-

Voor meer informatie of een digitale afbeelding van de cover kunt u terecht op www.tirionuitgevers.nl
Of neem contact op met Nadine Bakker tel. 035-5486600 of nbakker@tirionuitgevers.nl