Llink


Exclusieve, korte cursus ruiken

Uit de uitzending van 14 September 2005 747 Live met John Buisman

Geur snuiven doe je het best in de ochtend dan zijn je zintuigen op hun best!


1. ontspan je, ga bij een open raam staan of op je balkon of in je tuin.


2. span je neusvleugels en adem langzaam in, tel 2 sec. en adem weer langzaam uit.


3. Concentreer je op de geur! (meerdere malen herhalen). Er valt altijd wel wat positiefs te snuiven ook in de stad!

file:///Users/cynthia/Documents/sintiejaa/LLiNK/leef%20llink/map%20gin a/Leef_ginPotjeIneens ruik ik de herfst in de tuin, wee , zoet , rot, of is het kruidig en scherp!natuurlijke geur laat zich moeilijk omschrijven en zeker de geur van de herfst!Maar dat het belangrijk is om in het dagelijkse leven afwisselende geuren te ruiken daar zijn alle wijze mannen het over eens.Mensen die in kantoren werken worden vaak tijdens de herfst depressief omdat er geen afwisselende geuren zijn op te snuiven. Kantoren ruiken altijd het zelfde, zomer en winter!

In Japan hebben ze daar iets op gevonden, de kantoren zijn daar voorzien van , de zogenaamde geur- douche, elke dag een andere geur! Als echte praktisch idealist heb ik een eenvoudiger idee! Neem een jam- potje en prop er zoveel mogelijk verschillende boomblaadje en kruiden in! Snuif meerdere malen per dag aan je potje voor een echte energieke schot.

De herfst begint op 22 september om 22.43 dan staat de zon precies boven de evenaar en zijn de dagen en nachten precies even lang.

Uw horti-culti reporter,
Gina Kranendonk

Fotografe/filmmaker Gina Kranendonk, onder andere bekend van het boek over 100 jaar schooltuinen, rapporteert voor 747 Live wekelijks over alles wat met gecultiveerd groen te maken heeft. Haar verslagen zijn hier in tekst en beeld te bekijken.