Deltion College



1e prijs voor Deltion-deelnemers Multimedia

Met de website MediaHippie hebben de nu derdejaars deelnemers van de opleiding Multimedia Vormgeven van het Deltion College de WEBstrijd ThinkQuest gewonnen. Tijdens de finale op 13 september in de Heineken Music Hall in Amsterdam ontvingen zij een cheque ter waarde van EUR
2.500,-.

Uitdaging

Ieder schooljaar daagt ThinkQuest scholieren, studenten en docenten in Nederland uit om mee te doen aan deze webstrijd om in teamverband een educatieve, originele en interactieve website te maken. ThinkQuest is een initiatief van Kennisnet waarmee het gebruik van Internet en ICT in het onderwijs worden gestimuleerd. Alle tachtig websites, die tot de finales waren doorgedrongen, zijn door een vakjury bekeken. Meer dan 350 scholieren van het voortgezet onderwijs en studenten van het middelbaar beroepsonderwijs waren dinsdag 13 september aanwezig bij de finale.

Het winnende team

"De winnende website MediaHippie ondersteunt geheel de boodschap en springt er qua design in combinatie met de inhoud geheel uit", was het jurycommentaar. De jury stond onder leiding van Annet Kil-Albersen, voorzitter van Samenwerkingsorgaan Beroepskwaliteit Leraren. De website is gemaakt door de Deltion-deelnemers Ruud de Jong en Daan Boon, onder leiding van hun coach en docent Rob Simmers. De coach: "Het bijzondere van deze deelnemers is dat ze helemaal zelfstandig en in hun eigen tijd deze website hebben gemaakt. Fantastisch dat ze nu beloond worden voor hun initiatief."

Datum: 14-09-2005

---