Brigitta Callens, meter van beldonor.be

De nationale voorlichtingscampagne over orgaan- en weefseldonatie van Federaal Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, Rudy Demotte, krijgt een gezicht. Ex-miss België en model Brigitta Callens, wordt meter van beldonor. In het verleden is Brigitta zelf geconfronteerd met mensen die op een wachtlijst stonden.
Hun gevoel van verdriet en onzekerheid heeft haar toen heel sterk geraakt.

Brigitta Callens : "Bij de meeste solidariteitsacties vraagt men je om een stukje van je materiële bezit af te staan. Dat is een mooi gebaar, maar door je als donor te registreren, geef je nog zoveel méér: een stukje van jezelf, dat iemand de kans geeft om verder te leven. Als ik nu mijn steentje kan bijdragen om mensen die noodzakelijke stap naar het gemeentehuis te doen zetten, dan doe ik dat graag en met veel overtuiging"

De nationale campagne is eind juni gestart met als ankerpunt de informatieve website www.beldonor.be. Verder werden zo'n 1.200.000 folders en 6.000 stickers verspreid via gemeentehuizen, artsenpraktijken, ziekenhuizen en mutualiteiten. Sinds de lancering van de campagne hebben meer dan 1.600 mensen de weg naar het gemeentehuis gevonden. Dit is goed, maar het kan natuurlijk nog beter. Daarom nu de voorzetting van de campagne met Brigitta Callens als meter.

Om het meterschap van Brigitta officieel bekend te maken is er op 28 september een persconferentie (plaats en tijdstip worden later meegedeeld). Op 14 oktober, tijdens de Werelddonordag, zal Brigitta zich in haar gemeente als donor laten registreren. De rest van het jaar zal zij zich voor diverse projecten inzetten waar nu nog hard aan wordt gewerkt.

Meer weten ?
Contactpersoon :

Marije van Breda
campagnecoördinatrice FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

02/524.85.77 of 0475/54.37.26
www.beldonor.be