Gemeente Leeuwarden

Monument Manuel Fetter op Nieuwestad

Bron: Familie Fetter/Gemeente Leeuwarden (14-09-2005)

Er komt een monument ter nagedachtenis aan Manuel Fetter op de kop van de Nieuwestad. De plek is in principe aangewezen, het college van burgemeester en wethouders is er positief over. Het besluit komt twee weken voor de dag dat het precies een jaar geleden is dat Fetter in de Grote Hoogstraat door geweld om het leven werd gebracht.

Nadat een teleurgestelde familie Fetter en de Commissie vanuit het burgerinitiatief op 13 april 2005, de handdoek in de ring hadden gegooid omdat er geen overeenstemming bereikt kon worden over de locatie voor een gedenkteken, zijn de gesprekken voor de zomer hervat. Dit heeft er in geresulteerd dat er na een zorgvuldige 'schouw' een goede alternatieve locatie is gevonden waar alle partijen zich in kunnen vinden.

Wel moet er nog advies gevraagd worden aan Monumentenzorg. De grondhouding is positief en het college van b. en w. heeft er alles aangedaan om met dit alternatief te komen. De familie Fetter en de leden van de Commissie 'Burgerinitiatief monument tegen zinloos geweld' zijn ingenomen en tevreden met het behaalde resultaat.