Politie Zaanstreek-waterland


Purmerend

Schietpartij A7 opgelost

Met de aanhouding van een 23-jarige Amsterdammer en een 19-jarige man uit Hoorn, heeft de politie het onderzoek naar de schietpartij op de A7 in Purmerend succesvol afgerond. In de nacht van 2 op 3 augustus raakte een 24-jarige Rotterdammer gewond toen de auto waarin hij meereed werd beschoten vanuit een andere auto. De politie gaat ervan uit dat in laatstgenoemd voertuig vier mannen zaten. Het rechercheonderzoek leidde een week na de schietpartij tot de aanhouding van twee verdachten, een 27-jarige man uit Hoorn en een 20-jarige Amsterdammer. Het duo werd in Hoorn aangehouden door een arrestatieteam. Tijdens de aanhouding trof de politie een vuurwapen aan. Eind augustus werd een 23-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aangehouden. Ook bij deze aanhouding werd een vuurwapen door de politie aangetroffen en in beslag genomen. De vierde verdachte, een 19-jarige man uit Hoorn, koos eieren voor zijn geld en meldde zich begin september aan het politiebureau. Alle vier de verdachten zitten nog vast. De politie vermoedt dat eerder op de bewuste avond in Hoorn tussen beide partijen een conflict heeft plaatsgevonden, wat uiteindelijk leidde tot de schietpartij.Tijdens het onderzoek werden nog vijf personen, waaronder het slachtoffer
van de schietpartij, door de politie aangehouden voor overtreding van de opiumwet.

08:30 08-SEP-05
VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Politie zoekt getuigen aanrijding met letsel

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 8 september waarbij een 14-jarige fietser uit Edam gewond raakte en de veroorzaker, een andere fietser, is doorgereden. De doorrijder kwam over het fietspad vanuit de richting van de Harlingenlaan en hield daarbij vermoedelijk niet voldoende rechts. Hierdoor raakte de fietser de jongen die uit tegenovergestelde richting kwam. De jongen kwam ten val en liep hierdoor een kaakfractuur en een hersenschudding op. Van de doorrijder is alleen bekend dat hij een, vermoedelijk tussen de 30 en 40 jaar oude, man is. Getuigen worden verzocht te bellen met wijkteam Volendam-Centrum via 0900-8844.

14:33 13-SEP-05
ZAANDAM, DE WEER
Bromfietser breekt arm
De politie heeft een aanrijding onderzocht waarbij een 17-jarige bromfietser zijn arm heeft gebroken toen hij tegen de auto van een 80-jarige Zaandammer aan reed. De bromfietser verleende geen voorrang op het moment dat hij een kruising naderde die was voorzien van haaientanden. De automobilist liep door de aanrijding enkele snijwonden op. Beide bestuurders werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

18:05 13-SEP-05
ZAANSTAD
Verkeerscontrole met lasergun
De politie heeft dinsdagmiddag tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum op een 70 km gedeelte van de Provincialeweg 16 bestuurders bekeurd die zich niet aan de maximumsnelheid hielden. De controle werd uitgevoerd met de lasergun en de hoogst gemeten snelheid was 116 km per uur. Controle op de gordelplicht eindigde voor 16 bestuurders of passagiers in een bekeuring. Eén automobilist werd bekeurd voor handheld bellen met de mobiele telefoon. Bij een gordelcontrole op de Rosariumlaan in Krommenie werden zes bestuurders bekeurd. Een motoragent bekeurde in de vooravond in de omgeving van Assendelft twee bestuurders die geen gordel droegen en twee bellende automobilisten.

18:57 13-SEP-05
PURMEREND, VAN OSWEG
Drankrijder met radardetector
De politie heeft bij een 54-jarige automobilist uit Purmerend, die onder invloed van alcohol reed, een radardetector in beslag genomen. De man werd na de blaastest op straat aangehouden en blies aan het politiebureau ruim twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid. De agent die de auto van de verdachte naar het politiebureau reed hoorde rare piepjes bij het dashboard vandaan komen en ontdekte de radardetector. Na verhoor werd de Purmerender met een rijverbod van vijf uren in vrijheid gesteld.

21:01 13-SEP-05
ZAANDAM, HOBBEMASTRAAT
Alcohol
De politie heeft een 60-jarige Zaandammer aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man reed in een personenwagen en blies op straat een hoge alcoholindicatie. Het controleapparaat op het politiebureau gaf aan dat de man bijna drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en hij mocht na verhoor met een rijverbod van acht uren het bureau verlaten.

21:15 13-SEP-05
ZAANDAM EN WIJDEWORMER
Radarauto
De politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto dinsdagavond 15 voertuigen op de foto gezet die de snelheidsbeperking van 50 km per uur negeerden. De apparatuur stond op de Kepplerstraat opgesteld in de richting van de Wibautstraat en de hoogst gemeten snelheid was 78 km per uur. Op de Provincialeweg in Wijdewormer werden slechts vijf kentekens gefotografeerd van de totaal 870 voorbijgereden voertuigen. Hier was de maximaal toegestane snelheid 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was hier 92 km per uur.

08:10 14-SEP-05
OOSTZAAN, DE HAAL
Vreemden in vervallen woning
De politie heeft 27-jarige man zonder vast woonplaats en een een 32-jarige vrouw zonder woonplaats in Nederland aangehouden omdat zij zich wederrechtelijk in een vervallen leegstaande woning bevonden. De eigenaresse van het pand waarschuwde de politie en die trof de verdachten aan voor een brandende open haard. Beiden konden geen legitimatie tonen en de man moest nog ruim 500 euro aan achterstallige boetes betalen. De verdachten hadden geen geld bij zich en werden ingesloten.

00:54 14-SEP-05
PURMEREND, GROTENHUYSWEG
Drankrijder
Een 49-jarige automobilist uit Ursem is door de politie aangehouden nadat hij een alcoholindicatie blies. De man had gereden met ruim twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op. Na verhoor werd hij met een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal heengezonden.

21:04 06-SEP-05
ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN
Gevluchte bromfietser alsnog aangehouden
De politie heeft na een onderzoek een 23-jarige Zaandammer aangehouden die vorige week vermoedelijk een politie biker heeft aangereden. De fietsende politieman wilde de bromfietser aan de kant zetten omdat hij geen valhelm droeg en gaf een stopteken. De bromfietser gaf echter gas en reed tegen de fiets aan waardoor de politieman ten val kwam. Vervolgens ging de man er, achtervolgd door de andere politie biker, op zijn brommer vandoor en wist te ontkomen. Met toestemming van de officier van justitie werd de verdachte woensdagochtend in zijn woning aangehouden. De Zaandammer gaf de overtredingen toe en verklaarde ook dat de verzekering van zijn bromfiets niet geldig was. De agenten maken proces-verbaal op en de verdachte is na verhoor heengezonden.

20:46 13-SEP-05
ZAANDAM, BRIKSTRAAT
Dronken inbreker aangehouden
De politie heeft een 24-jarige dronken man zonder vaste verblijfplaats aangehouden die wordt verdacht van inbraak in een verenigingsgebouw. De man had vermoedelijk een tuinkabouter door een zijraam gegooid om binnen te komen. De politie doet nog onderzoek naar een tweede verdachte die door een getuige was gezien toen hij het vernielde raam uitvluchtte. De aangehouden verdachte kon geen legitimatie tonen en zal na ontnuchtering en verhoor worden overgedragen aan de vreemdelingendienst omdat hij mogelijk illegaal in Nederland verblijft.

11:34 14-SEP-05
ILPENDAM EN WATERGANG
Controle motorrijders
Op de Jaagweg in Ilpendam heeft de politie van 18 motorrijders het kenteken genoteerd omdat zij het inhaalverbod negeerden. De houders van de kentekens krijgen binnenkort een boete van 95 euro in de brievenbus. In Watergang werd gecontroleerd op overschrijden van de doorgetrokken streep. Hier werden vier motorrijders genoteerd. Zij krijgen een boete van 125 euro op de mat.

11:37 14-SEP-05
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG
Verkeerscontrole
De politie heeft bij een staande verkeerscontrole op dinsdagochtend zeven bekeuringen uitgeschreven voor snelheid, gordel, handheld bellen of het niet kunnen tonen van het rijbewijs.