Gemeente Alkemade



Website uitgebreid met welstandsraadpleegsysteem


Wethouders Van der Plas en Uit den Boogaard nemen een kijkje op het nieuwe welstandsraadpleegsysteemHeeft u bouwplannen? Klik dan eens door naar het nieuwe welstandsraadpleegsysteem van de gemeente Alkemade. Hier kunt u aan de hand van uw adresgegevens zien aan welke welstandscriteria uw plannen moeten voldoen en waarom dit het geval is. Ook krijgt u via dit systeem een indicatie voor het soort bouwvergunning dat u eventueel nodig heeft. Het welstandsraadspleegsysteem voorziet bovendien in een overzicht van alle monumenten in de gemeente. Startpagina welstandsraadpleegsysteem
Bouwaanvragen moeten na indiening in de regel getoetst worden aan de welstandscriteria die in de gemeente gelden. Deze welstandscriteria zijn in mei 2004 door de raad vastgesteld in de vorm van de "Welstandsnota Alkemade". De nota beschrijft hoe de gemeente vorm geeft aan haar gebiedsgerichte welstandsbeleid, wat de toetsingscriteria zijn bij een bouwaanvraag en wat de procedures zijn voor het welstandstoezicht en de organisatie.

Detailweergave zoekfunctie welstandsraadpleegsysteemVia deze website klikt u door naar het digitale welstandsraadspleegsysteem. Indien u bepaalde bouwwensen en voornemens heeft, dan kunt u er aan de hand van uw postcode informatie opvragen over welstandscriteria die voor uw specifieke bouwwensen relevant zijn. Het raadpleegsysteem geeft op deze wijze niet alleen inzicht in welstandscriteria in een specifiek geval, maar geeft ook aan wat de onderliggende redenen voor de geldende criteria zijn.

Let wel, het welstandsraadpleegsysteem is een informatieve dienst en doet niets af aan de verplichting om bij een bouwaanvraag aan de geldende regelgeving van onder andere de woningwet, het bouwbesluit, de bouwverordening, het bestemmingsplan en de welstandnota te voldoen. Meer informatie over het aanvragen van een bouwvergunning vindt u op deze website onder het kopje producten en diensten.

Overigens kunt u uiteraard voor informatie over welstand met betrekking tot een bouwaanvraag (en/of voornemens daartoe) contact opnemen met de collega´s van Bouw- en Woningtoezicht, via telefoonnummer (071) 332 72 72.