Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (14/9)

TILBURG, 14 september 2005

Politie houdt vechtende vrouwen aan

TILBURG: De Tilburgse politie heeft gistermiddag omstreeks 17.00 uur op het Besterdplein twee vrouwen aangehouden die met elkaar aan het vechten waren. Het gaat om twee Tilburgse vrouwen van 25 en 34 jaar. De vrouwen hebben problemen met elkaar in de relationele sfeer. De 34-jarige verdachte is boos op de 25-jarige vrouw omdat ze vindt dat die een verkeerde invloed op haar dochter heeft. Zij denkt dat haar dochter drugs van de vrouw krijgt. Volgens een getuige begon de 34-jarige vrouw met het slaan waarbij zij ook een schoen gebruikte. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruitvernieler meldt zich zelf aan het bureau

TILBURG: Een 43-jarige man uit Nieuwegein heeft zich gisteravond omstreeks 18.15 uur aan het regio politiebureau aan de Ringbaan West gemeld met het verhaal dat hij een ruit vernield had van een kantoor van een maatschappelijke organisatie aan de Lage Witsiebaan. De man vertelde dat hij boos was op die instantie. Hij wilde ingesloten worden. Bij controle bleek inderdaad een ruit vernield te zijn. De man is na verhoor omstreeks 22.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt actie in Wilhelminapark

TILBURG: Het politieteam Wilhelminapark heeft gistermiddag een actie gehouden in het gelijknamige park. Er werden 11 bekeuringen uitgedeeld. Gisteravond werd door agenten van het Tilburgs Veelplegersteam in het park een 57-jarige Tilburger aangehouden omdat hij dronken was en zich niet kon legitimeren. De navolgende bekeuringen zijn uitgedeeld.

5 x ter zake samenscholing;

1 x geen ID-kaart

1 x ter zake alcoholgebruik

2 x niet dragen helm

2 x rijden op bromfiets door park.

De politie houdt regelmatig acties in het park omdat het vaak wordt gebruikt als verblijfplaats door alcohol- en drugsverslaafden en er door buurtbewoners overlast van deze groep wordt ervaren.

Winkeldief betrapt bij het stelen van een mes

TILBURG: Een 37-jarige in Gilze verblijvende man is gistermiddag in een grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat betrapt bij het stelen van een mes ter waarde van 12 euro. De dief pakte het mes van een rek en stopte het in zijn jaszak. Hij bood het mes niet ter betaling bij de kassa aan. Een beveiligingsbeambte sprak hem daarop aan. Bij fouillering kwam het mes tevoorschijn de. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na aanrijding aangehouden voor rijden onder invloed

TILBURG: Een 44-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 01.00 uur met zijn auto tegen een kunststof paal gereden op de Taxusstraat. De dronken bestuurder liet vervolgens zijn aan de voorzijde zwaar beschadigde auto achter op de Henriëtte Ronnerstraat. De politie die een melding had gekregen van het achterlaten van deze auto zag op aanwijzing van de getuige, de bestuurder lopen in de richting van de Diepenstraat. De man was onvast ter been en rook naar alcohol. De man bleek niet in bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Hij blies 1115 ugl wat overeenkomt met 2,5 promille.

Man bekent vernielingen aan auto

TILBURG: De politie van het team Tilburg Noord heeft vanmorgen in de wijk Quirijn Stok (Noord) met toestemming van de Officier van Justitie een 55-jarige Tilburger in zijn woning aangehouden die verdacht wordt van enkele vernielingen, gepleegd in zijn directe woonomgeving.

Al langer heeft deze verdachte ruzie met verschillende andere flatbewoners. Dit resulteerde onder meer in het leksteken van een autoband van een 79-jarige bewoner op 20 juni 2005. Enkele dagen later werd dezelfde auto met een spijker door de verdachte bekrast. Bij een andere bewoner had hij met verf op de schuurdeur een tekst over de duivel geschreven. De verdenkingen gingen direct in de richting van de verdachte omdat de benadeelden met hem problemen hadden. De verdachte bekende vanmorgen de vernielingen en verklaarde dat hij verkeerd bezig was geweest en zich in de toekomst niet meer met andere bewoners zou bemoeien.

Auteur: Willem van Hooijdonk