AutoRai

Statistiek: Europese autoverkopen positief de zomermaanden door

(9/14/2005)
De vijftien oorspronkelijke EU-landen laten voor het eerst in 2005 een positieve trend (+ 0,4 procent) zien in de Europese autoverkopen ten opzichte van het aantal verkopen in dezelfde periode vorig jaar. In augustus zijn de Europese autoverkopen duidelijk hoger dan vorig jaar in de maand augustus. Juli liet daarentegen een lichte daling zien ten opzichte van dezelfde maand in 2004.

De grote verschillen in verkopen in de twee zomermaanden zouden vooral komen door het aantal werkdagen in juli en augustus. Gemiddeld werd er in juli in Europa een dag minder gewerkt, terwijl augustus in Europa juist een of twee extra werkdagen bezat. In totaal werden in de eerste acht maanden van 2005 9.860.898 autoâs verkocht, ten opzichte van 9.844.531 exemplaren vorig jaar.

Marktleider in augustus is â evenals in mei 2005 â Volkswagen, gevolgd door Renault en Opel. Cumulatief blijft Renault echter bovenaan al wordt zijn voorsprong op Volkswagen steeds kleiner. De volgende plaatsen worden nog altijd ingenomen door Ford, Peugeot, Citroën en Toyota.