Gemeente Enschede

Burgemeester en delegatie Gronau bezoekt Enschede

woensdag 14-09-2005

Burgemeester en delegatie Gronau bezoekt Enschede "Samenwerken over eigen stadsgrenzen"

Burgemeester en wethouders van Enschede ontving op dertien september de burgemeester van Gronau en een delegatie uit deze plaats om te praten over samenwerking tussen de beide buursteden. Onderwerpen van gesprek waren oa de relatie tussen de beide steden, autoluw maken Gronausestraat, wonen over de grens. Ook de samenwerking op het gebied van stadspromotie en tussen de Pop'n Rock museum en het Muziekkwartier kwamen aan bod.

Wandeling
Na aankomst op het perron van Enschede liep het gezelschap via een omweg naar het stadhuis. De omweg werd benut om het buitenlandse gezelschap de vernieuwing van de stad te laten zien. Na de formele bijeenkomst -waarin alle onderwerpen die van belang zijn voor beide steden- werden besproken werd het bezoek afgesloten met een rondrit door de stad.

Samenwerking tussen Gronau en Enschede is belangrijk vanwege de geografische ligging, maar ook vanwege de invloed van de Duitse markt en economie op de Nederlandse. "Het contact en de sfeer is goed" aldus de burgemeester Den Oudsten, echter de samenwerking kan beter en daar gaan we nu aan werken".


---