Gemeente Coevorden

Wie verdient volgens u de vrijwilligersprijs?

Hét compliment voor Drentse vrijwilligers

Het vrijwilligerswerk en vrijwilligers verdienen waardering. Zelf staan de vrijwilligers niet snel stil bij het belang van hun werk. Je doet vrijwilligerswerk toch om anderen te helpen? Of doe je het om mensen te ontmoeten of om te leren? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen. Dagelijks zijn in Drenthe vele vrijwilligers op diverse terreinen actief. Al die vrijwilligers samen leveren een bijzondere prestatie.

Daarom reikt de provincie eens per twee jaar Hét Drents Compliment uit. De provincie Drenthe is daarvoor op zoek naar organisaties, instellingen, projecten of groepen vrijwilligers die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden! Niet het individu, maar activiteiten kunnen worden genomineerd. Bovendien gaat de prijs naar een activiteit waar vrijwilligers nu al mee bezig zijn. De coördinatie mag wél in handen zijn van een professional. Aan de prijs is een geldbedrag van 2.500 euro verbonden. Ook is er een publieksprijs!

Tot 12 oktober 2005 kunnen de inwoners van de provincie Drenthe een organisatie, instelling project of groep vrijwilligers voordragen voor de Drentse Vrijwilligersprijs. Op donderdag 8 december worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijke avond op het provinciehuis in Assen.

Voorwaarden

Er is een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze waarderingsprijs. Zo is de vrijwilligersprijs bedoeld voor een groep vrijwilligers en niet voor één persoon. De prijs gaat naar activiteiten waar vrijwilligers nú al mee bezig zijn. Die mogen wel onder leiding van een professional gebeuren. Plannen alléén zijn dus niet genoeg om in aanmerking te komen.

Jury

De jury bestaat uit burgemeester A. Meijer van de gemeente Westerveld, wethouder H. van der Veen-Kruit, van de gemeente Borger-Odoorn, mevrouw A. Rensen, bestuurslid van diverse organisaties en voormalig directeur van het Noorderdierenpark in Emmen, journalist S. Vinkenvleugel van RTV Drenthe en de heer N. Vanderveen, directeur van een warenhuis in Assen. De jury kiest na 12 oktober een aantal genomineerden. Bij de beoordeling let zij vooral op de inzet van de vrijwilligers en het belang van de activiteit voor de samenleving. Ook kijkt de jury of het een voorbeeldfunctie kan hebben.

Aanmelding

U kunt een organisatie, instelling, project of groep vrijwilligers aanmelden. Het aanmeldingsformulier vindt u hier. Het ingevulde en ondertekende formulier kunt u versturen naar: Provincie Drenthe Jury Vrijwilligersprijs
Postbus 122
9400 AC Assen.

Het formulier moet vóór 12 oktober 2005 binnen zijn.