Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


13-09-2005: Kunstkluis, Brabants eten en fietspendelen

Belevenissen in het Lekker weg in eigen land-paviljoen

Limburg presenteert zich op het Lekker weg in eigen land-paviljoen op de 50Plusbeurs met de openstelling van de Kluis in het Noordelijk Gangenstelsel Sint Pietersberg. Jarenlang was deze gesloten voor het publiek. In de Tweede Oorlog was hier een grote schuilkelder aangelegd.
Begin 1942 werden hier beroemde meesterwerken zoals de Nachtwacht van Rembrandt in veiligheid gebracht. In de Kluis werden meer dan 700 schilderijen bewaard, waaronder werken van Jan Steen, Rubens, Paulus Potter, Rembrandt en Frans Hals.

Voor de tweede keer vult Brabant het activiteitenplein van het Lekker weg in eigen land-paviljoen met restaurateurs van Gastvrij Brabant en echte Brabantse streekproducten. Een aantal koks gaan elke dag demonstraties geven van koken met Brabantse streekproducten. Den Haag is breed aanwezig met informatie over de expositie Fijngeschilderde verhalen in het Mauritshuis, met als centrale schilder Frans van Mieris. Verder aandacht voor het lichtfestival Illuminada dat vanaf 1 november in Scheveningen wordt gehouden.

Bij Holland Tulip Parcs, waar 27 vooraanstaande campings in heel Nederland in samen werken, is uitgebreide informatie te vinden over de Camping Cheque. Daarmee is het qua prijs aangenaam kamperen buiten het hoogseizoen.
Bij Limburg (in Utrecht) is alles te vinden over de fietspendelboot `Maashopper' die over de Maas tussen Baarlo en Afferden vaart. Met zeven halteplaatsen biedt de Maashopper een leuke manier om een fiets- of wandeltocht door het fraaie Noord-Limburgse landschap te onderbreken. Bij het Landelijk Fietsplatform is onder meer de kaart `Rondje van Nederland' te zien.

Verstuur Top