Alphen aan den Rijn Medewerkster Hollands Midden buiten functie gesteld

Politie Hollands Midden heeft een 38-jarige medewerkster buiten functie gesteld. Vandaag werd, in de behandeling van de rechtszaak tegen een verdachte van de moord op Hakan Yetis, duidelijk dat zij als getuige tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Om deze reden wordt zij buiten functie gesteld met het voornemen tot schorsing.

De medewerkster was in de relationele sfeer betrokken bij de zaak. Toen dit in januari van dit jaar duidelijk werd is aan haar reeds, hangende het onderzoek, buitengewoon verlof verleend. Hierdoor functioneerde zij vanaf dat moment niet meer als medewerkster van de politie.

Oegstgeest Woninginbraken De politie heeft een onderzoek gestart naar twee woninginbraken in Oegstgeest aan de Erasmuslaan en aan de Jan van Ruusbroeclaan. In beide woningen is in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september ingebroken. Uit de woning aan de Erasmuslaan is onder andere een portemonnee en een mobiele telefoon gestolen. Uit de woning aan de Jan van Ruusbroeclaan is onder andere een videocamera en een spiegelreflexcamera meegenomen. De politie sluit een verband tussen de inbraken niet uit, aangezien de woningen nabij elkaar zijn gelegen.

Voorhout Politie onderzoekt inbraak in woning

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Basilicumhof. In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 september werd er ingebroken. Uit de woning werd geld en werden bankpassen gestolen.

Leiden Vervolg (2) resultaten verkeerscontrole roodlicht De politie voert in het kader van de verkeersveiligheid sinds maandag 5 september veelvuldig controles op het rijden door roodlicht uit. Het negeren van verkeerslichten kan immers gevaarlijke situaties opleveren. De politie controleert met name op fietsers en bromfietsers die het rode licht negeren.

Wederom is er de afgelopen week gecontroleerd. Op maandag 12 en dinsdag 13 september is er onder andere gecontroleerd op de kruisingen van de Wilhelminabrug/ Hoge Rijndijk, Stationsplein/ Dellaertweg, Haarlemmerstraat /Pelikaanstraat, Langegracht/ Klokpoort, Sint Jorissteeg/ Hogewoerd en op de kruising van de Haagse Schouwweg met de Rijndijk. Op deze kruisingen alleen al werden er 40 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door roodlicht.

De politie hoopt met het optreden het verkeersgedrag van de weggebruiker aan te kunnen passen en zet de komende weken de controles voort.

Leiden Verkeersongeval De politie heeft assistentie verleend bij een verkeersongeval op de Breestraat. Een 53-jarige vrouw uit Alphen reed met haar fiets op de Breestraat in de richting van het Noordeinde en haalde een andere fietser in. Op dat moment werd zij tevens ingehaald door een personenauto. Vermoedelijk werd zij door de automobilist, een 60-jarige man uit Leiden, geraakt, waardoor zij viel. Met een hoofdwond en letsel aan haar hand is zij overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na belediging treinconducteur

De politie hield op woensdag 14 september, rond 11.30 uur, op het station aan het Stationsplein een 41-jarige man uit Gouda aan. De man had in de trein van Gouda naar Alphen aan den Rijn een conducteur op een agressieve wijze beledigd. De man was kwaad over het feit dat de conducteur niet meer dan zijn werk deed namelijk het uitschrijven van een uitstel van betaling omdat de man zonder geldig plaatsbewijs reed. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het beledigen van een ambtenaar in functie. In de loop van de dag werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Gouda Aanhouding na vernieling en belediging

De politie hield woensdag 14 september, rond 10.30 uur, aan de Estafetteweg een 19-jarige Gouwenaar aan. De man was bij een bloemenwinkel aan het Olympiadeplein kwaad geworden op de eigenaar van de winkel omdat deze naar hem keek en vernielde vervolgens enkele planten. Ook beledigde hij de man. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Estafetteweg aan. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Meer informatie: Renate den Elzen Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801