NiHaoOuZhou nv : a new business perspective between China and Europe Persbericht 14 september 2005

NiHaoOuZhou rolt rode loper uit
Belgisch bedrijf linkt West-Europees en Chinees bedrijfsleven

China laat zich economisch enkel in superlatieven omschrijven. Ongeziene exportactiviteit, een interne groeimarkt met honderden miljoenen consumenten, een langetermijnbeleid dat stabiliteit biedt. NiHaoOuZhou of Hello Europe, afgekort NHOZ, is een nieuw Belgisch bedrijf dat voor West-Europese en Chinese ondernemers en overheden een platform creëert om succesvol zaken te doen.

Hello Europe
Het hoofdkwartier van NHOZ ligt pal in het hart van het West-Europese industriegebied met alle economische en toeristische toplocaties op een paar uur rijden of vliegen. NHOZ werd opgericht door een groep dynamische Vlaamse ondernemers en investeerders die Chris Morel vroegen om mee te werken. Deze topman uit de telecomsector en ereburger van Shanghai heeft meer dan twintig jaar hands-on ervaring in China en beschikt over een sterk Chinees netwerk. Als bruggenbouwer tussen China en het hart van Europa is NHOZ uniek: het heeft een bestaand relatienetwerk in het Oosten en kent de Chinese cultuur door en door. Bovendien hebben de participerende Europese ondernemers en investeerders op heel wat terreinen meer dan twee decennia ervaring in internationale sales, marketing en communicatie binnen Europa. Het initiatief heeft behalve een zakelijke ook een sociale dimensie: door het aantrekken van investeringen uit China wil NHOZ meer werkgelegenheid creëren in Europa.

Thuis in China en Europa
China telt 1,3 miljard inwoners, waarvan al 15% de levensstandaard heeft die wij hadden in 1980. Een groot deel van die Chinezen doet het nog beter en de middenklasse, die graag consumeert, groeit met 50 miljoen per jaar. Chinese ondernemers willen hier producten verkopen, joint ventures afsluiten en investeren in onze bedrijven, Europeanen willen graag ginder actief zijn. NHOZ zorgt dat beiden elkaar kunnen ontmoeten. Het is vertegenwoordigd in de belangrijkste Chinese steden (Shanghai, Beijing, Guangzhou, ...) en goed genetwerkt bij politieke en economische decision makers. Het Chinese hoofdkwartier bevindt zich in Shanghai, onder leiding van mevrouw Yin Linggu, die als Chinese perfect vertrouwd is met de guanxi, het belang van volgehouden persoonlijke relatieopbouw als onmisbare sleutel voor zakelijk succes.

Specifieke doelgroepen in Oost en West
In het eerste operationele jaar legt NHOZ zich in het bijzonder toe op sectoren als telecom, medische apparatuur, milieutechnologie, textiel, bouw, landbouw en biotech, en toerisme vanuit China naar Europa. In Europa wordt gefocust op bedrijven die partners zoeken, investeringen, en gezamenlijke projecten. Ook Europese steden en regionale overheden die Chinese investeerders en toeristen willen aantrekken, vormen een doelgroep.

Website als portaal
De portaalwebsite www.nihaoouzhou.com krijgt een belangrijke rol toebedeeld. Nadruk ligt op businessinformatie, met gespecialiseerd dagelijks 'Europe-China' nieuws, een opportuniteitenreview, juridische, praktische, toeristische en loongerelateerde info, een vertaalrobot Engels/Chinees, enzovoort. De site werkt uiteraard in twee richtingen en biedt dus een rijk informatieaanbod voor Chinese ondernemers. De basisversie gaat online op 14 september. De website moet uitgroeien tot dé referentie voor Chinese zakenmensen met Europa als doelgroep.

Eigen aanbod
NHOZ biedt Europese marketing- en verkoopsondersteuning op maat voor Chinese bedrijven die in Europa goederen, diensten of bedrijven willen kopen of verkopen. NHOZ China werkt via een ervaren Chinees netwerk van business recruiters die de lokale bedrijven bijstaan bij hun zoektocht 'to go abroad'. Zij detecteren de Chinese marktvragen en sturen ze door naar NHOZ Europa, waar hun gespecialiseerde Europese collega's de ideale match zoeken. Dankzij ditzelfde netwerk kunnen ook Europese bedrijven businessopportuniteiten in China vinden.

NHOZ

NiHaoOuZhou NV (Hello Europe)
Kortrijksesteenweg 1007 B
9000 Gent - België
T: 0032/9 245 73 77
F: 0032/9 245 73 78
www.nihaoouzhou.com

Persrelaties
Aries - Martine Baetslé en Liesbet Verbeuren -
Kasteeldreef 76 - 9120 Beveren - Tel. 03/760. 16 26.
- Fax. 03/760.16.27 - martinebaetsle@ariespr.be - liesbetverbeuren@ariespr.be