Gemeente Beverwijk



13-09-2005 College gaat in gesprek met bewoners over parkeerbeleid

Het college van B&W heeft vandaag een beslissing genomen over de voortgang van het collegevoorstel over het Parkeerbeleid. Naar aanleiding van de discussie in de commissie RES en de inspraakreacties is besloten het plan niet op 22 september 2005 ter besluitvorming voor te leggen aan de raad.

College en raad hadden met elkaar afgesproken dat het college in september 2005 met een evaluatie en een parkeernota zou komen. De oplossingen zoals die werden aangereikt in de parkeernota zijn gebaseerd op het door de raad vastgestelde parkeerbeleid. De reacties vanuit de commissie en de inwoners van de betrokken wijken geven aan dat het voorstel als een overval wordt gezien. Dat is zeker niet de bedoeling. Zoals al gemeld in de commissievergadering ziet het college graag voorstellen van zowel de politieke partijen als de inwoners tegemoet om de parkeerproblemen in de wijken op te lossen. Voorstellen kunnen worden ingediend tijdens de geplande informatieavond op 19 september 2005 in de Agathakerk.

Na sluiting van de inspraakprocedure neemt het college de tijd om alle reacties te verwerken. De betrokken wijkgroepen zullen nadrukkelijk uitgenodigd worden het onderwerp te bespreken en met voorstellen te komen. Het college hecht eraan goed na te denken over wat er door belanghebbenden wordt ingebracht. Dat zal leiden tot een nieuw voorstel dat te zijner tijd in overleg met de raadscommissie wordt besproken.