Gemeente Enschede

Denderende Muziekdonderdagen met rapportcijfer 7,5 gewaardeerd

woensdag 14-09-2005

Enschede swingt het liefst op Salsa en Blues

De gemeente Enschede heeft I&O Research op vijf opeenvolgende donderdagen in juli en augustus 2005 (van 21 juli t/m 18 augustus) een waarderingsonderzoek laten uitvoeren onder de 24.000 bezoekers van de Denderende Muziekdonderda-gen. Dat wordt georganiseerd door het Enschede UIT Bureau. Met 3000 bezoekers meer dan vorig jaar mag het evenement zich verheugen op een groeiende populariteit. De muzikale optredens op de Oude Markt worden door de bezoekers gewaardeerd met een rapportcijfer 7,5. Ruim de helft van de bezoekers is daar speciaal voor naar de binnenstad gekomen. Een groot deel van de bezoekers is van plan volgend jaar de Muziekdonderdagen weer te bezoeken. Ongeveer 90 procent van de bezoekers heeft horecagelegenheden bezocht en een kwart van de bezoekers komt van buiten Enschede. Van de bezoekers vindt 89 procent de Muziekdonderdagen belangrijk tot zeer belangrijk voor de uitstraling van Enschede. Zo blijkt uit het onderzoek.

Aan het onderzoek hebben in totaal 292 respondenten meegedaan. De hoogste waardering is er met 7,8 voor de blues- en salsadonderdagen. Als meest positief wordt door ruim de helft (58 procent) van de bezoekers de sfeer en gezelligheid genoemd. Ruim driekwart van de bezoekers komt uit Enschede, ongeveer 15 procent uit Twente en 8 procent van buiten Twente.

De belangrijkste informatiebronnen over de festiviteiten zijn voor de bezoekers het Dagblad Tubantia (23 procent), vrienden en kennissen (20 Procent) en het Huis aan Huisblad dat door 18 procent van bezoekers als informatiebron wordt genoemd. Door 8 procent van de bezoekers wordt internet als informatiebron genoemd. Vooral uitinenschede.nl en enschede.nl worden genoemd. Ruim de helft van de bezoekers vindt dat er meer informatie over de Denderende Muziekdonderdagen verspreid had moeten worden. Bezoekers die wel van de evenementen afwisten, missen vooral een 'spoorboekje' en nader info over optredende artiesten.

Ongeveer 90 procent van de bezoekers heeft het bezoek aan de Denderende Muziekdonderdagen gecombineerd met een bezoek aan de horeca. Eenderde van de bezoekers brengt ook een bezoek aan winkels en geven daar gemiddeld 47 euro uit. De auto is voor 30 procent het vervoermiddel om naar de stad te komen. Van de bezoekers zegt 4 procent speciaal in Enschede te overnachten voor de Denderende Muziekdonderdagen. Het gaat hierbij vooral om overnachtingen bij familie of vrienden.


---