Persberichten woensdag 14 september

's-Hertogenbosch 14-09-2005 - .

TAS GEROLD

Uden Op de Markt in Uden is dinsdagmiddag de tas van een 78-jarige vrouw uit Uden weggenomen. De vrouw had gewinkeld. Toen ze haar fietstassen aan het inladen was, is vermoedelijk haar tas weggenomen. In deze tas zaten onder meer een gsm en een portemonnee. Woensdagochtend was de tas teruggevonden, zonder verdere inhoud.

SNORFIETSER TEGEN STEEN

Uden Op de Industrielaan is woensdagochtend een 71-jarige man uit Uden met zijn snorfietser tegen een steen gereden en gewond geraakt aan zijn hoofd. De man is vermoedelijk van de weg geraakt door de betonnen scheidingsblokken tussen fietspad en rijbaan. De ambulance is ter plaatse geweest en heeft de man naar de huisarts gebracht. Hij wilde niet naar het ziekenhuis.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR STEKEN MET MES

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 40-jarige Bosschenaar aangehouden nadat hij bij een ruzie op de Voltastraat in s-Hertogenbosch een 52-jarige Bosschenaar had gestoken. De verdachte verbleef enkele dagen in de woning van het slachtoffer en moest na een huishoudelijk conflict het huis verlaten. De man werd daarop boos en stak het slachtoffer in zijn hand. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na het hechten van zijn hand mocht hij weer naar huis. De verdachte is korte tijd later op de Koninginnelaan aangehouden. Hij is ingesloten.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR KINDERMISHANDELING

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 37-jarige vrouw in haar woning in s-Hertogenbosch aangehouden voor kindermishandeling. De vrouw wordt ervan verdacht al langere tijd haar drie jonge kinderen te mishandelen. Gisterenavond zou dit weer het geval zijn geweest. Verder uit de vrouw zich regelmatig verbaal bedreigend in de richting van buurtgenoten. Zij is aangehouden en ingesloten.

CONTROLE WET ARBEID VREEMDELINGEN

Nieuwkuijk Dinsdag is een 42-jarige Russische aangehouden in verpakkingsbedrijf aan de Venbroekstraat in Nieuwkuijk bij een controle in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen. De vrouw bleek daar via een uitzendbureau aan het werk te zijn met vervalste identiteitspapieren. Zij is aangehouden en ingesloten. De Vreemdelingendienst onderzoekt de zaak verder.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdag is een 26-jarige Bosschenaar in zijn woonplaats s-Hertogenbosch aangehouden omdat hij nog 170 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. De man had de straf o.a. gekregen voor het plegen van inbraken.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen Dinsdagavond is van het rijbewijs van een 47-jarige automobilist uit Rosmalen op de Hoogstraat in zijn woonplaats ingevorderd voor het rijden in een auto onder invloed van alcohol.

GEDROOGDE HENNEPTOPPEN AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch De politie rook vanmorgen bij een woning aan de Zirkoon in s-Hertogenbosch een sterke henneplucht. Bij het betreden van de woning troffen de agenten ruim een kilo gedroogde henneptoppen aan. Een 33-jarige man uit s-Hertogenbosch is in verband hiermee in de woning aangehouden. De hennep is inbeslaggenomen.

VERDACHTEN DIEFSTAL FIETS AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag zijn op de Nieuwedijk in Sint Michielsgestel een 35-jarige man uit die plaats en 34-jarige inwoner uit Den Haag aangehouden voor een kort daarvoor gepleegde fietsdiefstal bij de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. Een getuige noteerde het kenteken van de auto van de twee. De politie wist de twee op de Nieuwedijk te traceren. De fiets hadden zij niet meer in hun bezit. Zij zijn aangehouden en inverzekeringgesteld. De auto is inbeslaggenomen. De politie onderzoekt of de twee voor meer feiten in aanmerking komen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISVREDEBREUK

Sint Oedenrode Dinsdagavond is een 41-jarige inwoner uit Eindhoven in een pand van Novadic aan de Schijndelseweg in Sint Oedenrode aangehouden voor huisvredebreuk. De man was ontslagen als patiënt maar wilde het pand op vordering van de medewerkers niet verlaten. De politie heeft hem aangehouden en ingesloten.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING SCHOOL

Vught Dinsdag zijn een 13-jarige jongen uit Cromvoirt en een 16-jarige jongen uit Vught aangehouden als verdacht van brandstichting aan een school aan de Theresialaan in Vught.
Het tweetal is donderdagavond 1 september jl. op het dak van de school geklommen en heeft daar het dak in brand gestoken. Door de brand ontstond brandschade en bij het blussen is veel waterschade in de kantoorruimtes eronder ontstaan. De verdachten zijn allebei ingesloten en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd.

MAN MELDT ZICH AAN BUREAU

Vught Dinsdagmiddag heeft een 37-jarige Vughtenaar zich gemeld op het politiebureau aan de Repelweg in Vught. De man vertelde dat hij vernielingen (een ruit, kleding etc.) had aangericht in de woning in de woning van zijn ex aan de Wolfskamerweg in Vught. De man bleek verder in een plastic tas met plakken hasj bij zich te hebben. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. De hasj is inbeslaggenomen.

ZAKKENROLLEN
Uden - In een winkel in de Passage is dinsdagmiddag een schoudertas gerold van een 77-jarige vrouw uit Uden. De vrouw had gewinkeld in de Passage en reed op de fiets terug naar huis. Thuis aangekomen bemerkte ze dat haar zilverkleurige schoudertas weg was. In de tas zaten onder meer een portemonnee en een identiteitsbewijs.

POLITIE ZOEKT AANGEVERS BIJ GESTOLEN AUTO-EMBLEMEN Sint Anthonis/Ledeacker De politie heeft de afgelopen dagen met het horen van zes jongeren (vier jongens en twee meisjes) in de leeftijd van 14 en 15 jaar een onderzoek afgerond naar diefstal van tientallen auto-emblemen. Het zestal wordt ervan verdacht in de periode van half juli tot eind augustus tientallen auto emblemen van autos te hebben gestolen in Sint Anthonis en Ledeacker. De emblemen zijn teruggevonden in bossages aan de Kleine Dijk in Sint Anthonis. De politie heeft tot op heden slechts 15 aangiften binnengekregen, zij roept eventuele slachtoffers van deze vernielingen op zich te melden bij politieteam Boxmeer via telefoonnummer 0900-8844.