D66

Het Landelijk Bestuur heeft stilgestaan bij de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Het bestuur van D66 is blij met het besluit van de afdelingen in Capelle aan de IJssel en Breukelen om het besluit tot niet deelnemen te heroverwegen. Verder is er tevredenheid over de samenwerking tussen lokale bestuurders om in vele gemeenten een voorstel in te dienen om te komen tot mobiel stemmen tijdens de GR06.

Inspirerend, zo omschreef het landelijk bestuur de bijdrage van partijlid André Meiresonne op de opiniepagina's van het NRC. In een uitgebreid gesprek lichtte Meiresonne zijn gedachten toe. Er is grote behoefte aan een breed, veelomvattend perspectief dat het huidige gedoe, gezeur en geklaag in Nederland doet verstommen, aldus André Meiresonne. In zijn opinie-artikel doet hij daartoe een poging aan de hand van een aantal concrete, vaak ingrijpende voorstellen. [stuk op site NRC, registratie verplicht]. Het opinie-artikel wordt doorgegeven aan de stuurgroep die verantwoordelijk is voor het opstellen van het concept-manifest.

Het Landelijk Bestuur keek tot slot vooruit naar het veertigjarig jubileumcongres van de D66 op 13 & 14 oktober 2006 in Amsterdam. Ondermeer was er een eerste oriëntatie op het voorgenomen internationaal symposium tijdens het jubileumcongres.

Volgende vergadering Landelijk Bestuur: 31 augustus 2005

18-8-2005 00:00