Gemeente Helmond


---

Aanmelden voor nieuwe Fokus-woningen in Helmond

Mensen met een (ernstige) lichamelijke handicap die zelfstandig willen wonen, kunnen zich nog steeds aanmelden voor een zogenaamde Fokus-woning. Fokus-woningen zijn speciaal voor gehandicapten in een rolstoel. Woningstichting Wocom laat op het voormalig terrein van Glass-Deco aan de Mierloseweg 14 van dit soort woningen bouwen. In totaal worden op die plek 110 appartementen gerealiseerd. Adriaans - Van Bussel Vastgoedontwikkeling B.V. en Planoform Projectontwikkeling Zuid B.V. zijn hiervoor verantwoordelijk. Het project is ontworpen door Van der Loo Lortye Architecten

Fokus-woning
De Fokus-woning biedt (ernstig) lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid om onafhankelijk en zelfstandig te kunnen wonen. Deze woningen zijn veel ruimer dan de overige appartementen, die een grootte van circa 90m2 hebben. Het zijn dus geen aangepaste gangbare woningen, maar extra ruime, op rolstoelgebruikers toegesneden wooneenheden met extra dienstverlening op het gebied van de algemene dagelijkse levensverrichtingen.

Enkele kenmerken van een Fokuswoning:

* Diverse voorzieningen die op maat van de huurder worden ingesteld (zoals in de keuken en badkamer)

* Geschikt voor één- en meer-persoonshuishoudens
* 3- of 4-kamerwoningen, alles gelijkvloers
* De huren komen in aanmerking voor huursubsidie
* 24-uurs ADL dienstverlening (bij algemene dagelijkse levensverrichtingen op afroep en aanwijzing) met alarmsysteem.

De bewoners van de Fokuswoningen kunnen 24 uur per dag een beroep doen op het bijbehorende servicepunt op de begane grond. Zo kunnen zij zelf bepalen wanneer en waarbij zij assistentie nodig hebben, waardoor zij kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven.

U-vormig gebouw
Het ontwerp bestaat uit twee bouwblokken; een groot blok in een U-vorm met 80 appartementen en een kleiner blok met 30 appartementen. Beide bouwblokken zijn qua schaal goed afgestemd op de omgeving. Aan de Goorloop, waarvan de oevers worden ingericht als ecologische verbindingszone, is sprake van een gevelindeling met veel uitzicht op het groen. Aan de Mierloseweg is het aantal bouwlagen beperkt tot twee. Aan de nieuwe binnenstraat "Het Gevlucht" loopt de hoogte trapsgewijs af van vijf bouwlagen aan de Europaweg naar twee bouwlagen aan de Mierloseweg.

Alle 110 appartementen zijn praktisch ingedeeld en voorzien van twee slaapkamers. Tevens beschikt elk appartement over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Het grootste deel van de woningen zal door WoCom worden aangeboden als huurappartementen.

Circa 20 woningen zal WoCom aanbieden in de koop, waarbij de gedachten uitgaan naar een bijzondere koopvorm. Het complex zal medio 2007 worden opgeleverd.

Aanmelden
Hebt u zelf een lichamelijke handicap en wilt u in aanmerking komen voor een Fokus-woning of kent u wellicht mensen die hiervoor in aanmerking willen komen, maak dit dan kenbaar bij Fokus.

U kunt contact opnemen met dhr. W. van Vugt. Tel. 030-2336400, 06-51073046. Mailen mag ook
w.vanvugt@fokuswonen.nl.

U kunt u ook laten inschrijven bij Woningstichting woCom, 2^e Haagstraat 14 in Helmond, telnr. (0492) 544445. Voor meer info: www.fokuswonen.nl.


---

| |