Transavia


transavia.com benoemt nieuwe Commercieel Directeur

Willem Hondius is met ingang van 1 oktober benoemd tot nieuwe Commercieel Directeur van transavia.com. Hij wordt in die functie eindverantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de Business to Consumer (lijndiensten) en Business to Business (charter) activiteiten. Ook de verdere commerciële ontwikkeling van transavia.com van luchtvaartbedrijf naar reismerk en de bijbehorende verbreding van het aanbod met reisgerelateerde producten en diensten vallen onder zijn verantwoordelijkheid.
Willem Hondius is sinds 1999 in dienst van transavia.com en bekleedde de afgelopen jaren de positie van Vice President Basiq Air en sedert 2004 Vice President Business to Consumer. Voordat hij bij transavia.com in dienst trad werkte Hondius bij de KLM als onder meer Commercieel Manager bij Kenya Airways (26% KLM) en Marketing Manager voor de KLM in Afrika en Oost Europa. Willem Hondius is de uiteindelijke opvolger van Gerard Helming die in najaar 2004 transavia.com verliet.

Met de aanstelling van Willem Hondius neemt transavia.com afscheid van Kees Droppert die in de tussenliggende periode als interim Commercieel Directeur werkzaam is geweest. De afgelopen acht maanden heeft Kees Droppert onder meer een impuls gegeven aan de positionering van het merk, de nieuwe retailactiviteiten en de strategische opzet voor de vernieuwing van de commerciële website.

President directeur Onno van den Brink: "Voor de verdere commerciële ontwikkeling van transavia.com als reismerk hebben we met Willem Hondius een ervaren man in huis met zeer veel kennis van de reiswereld. Willem heeft met het succes van Basiq Air laten zien wat hij waard is. De keuze voor Willem was daarom ook een eenvoudige. We bedanken Kees voor zijn uitstekende werk, met name de inbreng van zijn specialistische deskundigheid op het gebied van E-commerce."

Willem Hondius: "Ik ben zeer gemotiveerd om vanuit de gecombineerde kracht van de charter- en de lijndienstactiviteiten transavia.com verder als reismerk uit te bouwen."