Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 14 september 2005

Politie houdt 8 mannen aan tijdens drugscontroles

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 13 september drugscontroles in de genoemde gemeenten. Hierbij zijn in totaal acht aanhoudingen verricht. De politie wilde dinsdag aan het einde van de middag een personenauto controleren en gaf een stopteken. De bestuurder bleek een blokje hasj op zak te hebben en bij fouillering van de 19-jarige bestuurder uit België zijn twee gripzakjes softdrugs (totaal 5 gram) gevonden. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

BERGEN OP ZOOM: Even later zagen politiemensen van team Courage dat een aantal personen zich verdacht ophield aan de Boutershemstraat. Ze besloten de personen en hun auto op het Juvenaatplein te controleren. In de auto werd een plastic tas met 100 gram hennep aangetroffen. Een 20-jarige man en een 21-jarige man, beide uit België, zijn aangehouden. Ze zijn op het politiebureau verhoord en beide met een boete van 350 euro weer in vrijheid gesteld.

ROOSENDAAL: Op de Gastelseweg zag de politie dinsdagavond een aantal mannen zich verdacht ophouden. Bij controle bleek een 24-jarige man uit Frankrijk 46 gram hennep bij zich te hebben. Ook in zijn auto lag 2 gram hennep. De andere inzittenden met een Franse nationaliteit (een 31-jarige man, een 24-jarige man en een 24-jarige man) kregen allen een dagvaarding. Een 18-jarige inwoner van Roosendaal, die ervan wordt verdacht te hebben bemiddeld in de drugskoop, is aangehouden en na verhoor ingesloten. Hij is na verhoor op woensdagmiddag 14 september in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Politie houdt man aan met 14 openstaande boetes

ROOSENDAAL: Twee politiemensen, die dinsdagavond zelf aan de Molenstraat stonden te wachten voor het rode stoplicht, constateerden dat twee mannen hetzelfde stoplicht negeerden. De politie sprak de mannen aan en vroeg hen om identificatie. Eén van de mannen, een 26-jarige inwoner van Utrecht bleek nog 14 bekeuringen open te hebben staan voor een totaalbedrag van 1471,55. De politie gaf aan dat de man moest betalen of zou worden ingesloten. Hij koos voor het eerste en voldeed het bedrag.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak

HUIJBERGEN: Op woensdag 14 september is omstreeks 4.15 uur ingebroken in een woning aan de Kapeldreef. De bewoner van het pand hoorde een paar harde knallen, stond op om te kijken wat er gebeurde en zag een man weglopen. De bewoner liep hierop naar beneden en zag dat de tuindeuren van zijn woning waren ingeslagen en geopend. Er zijn onder andere een mobiele telefoon en een portemonnee gestolen. De politie zocht de omgeving af met een politiehond, maar tevergeefs. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Lichtgewonden bij twee verkeersongevallen

WOENSDRECHT: Een 52-jarige vrouw uit Hoogerheide reed op woensdagochtend 14 september in haar auto over het Zandfort richting de Doelstraat. Vermoedelijk verleende ze op het kruispunt met de Scheldeweg geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit Bergen op Zoom. Er ontstond een aanrijding waarbij de Bergse hoofd-, nek- en rugklachten opliep. Zij is per ambulance overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis.

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagochtend 14 september reed een 16-jarig meisje uit Steenbergen op een bromfiets over de Ravelstraat. Een 22-jarige man uit Roosendaal, die voor haar reed in een bestelauto, moest remmen. Het meisje kon niet op tijd remmen en er ontstond een aanrijding. Hierbij liep de zij waarschijnlijk een onderarmbreuk op. Ze is per ambulance naar het Lievensbergziekenhuis vervoerd.

Politie neemt aangifte op van inbraak in vakantiehuis

OSSENDRECHT: Op enig moment tussen maandagavond 12 september en dinsdagmiddag 13 september is ingebroken in de berging van een vakantiewoning aan de Postbaan. De daders hebben het kattenluik van de berging opengebroken. Er zijn onder andere een verfföhn en een zaagmachine ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak.

Roosendaler (61) mishandeld door jongere

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur sprak een 61-jarige man uit Roosendaal een groepje jongens aan, dat op de Laan van Brabant aan de verkeerde zijde van de weg op het fietspad reed. Een oudere man, die hen naderde, had hierdoor geen vrije doorgang meer. Toen de Roosendaler hier iets van zei tegen de jongeren, reageerde één van de jongens brutaal terug. Hij kwam vervolgens naar de man toe en gaf hem zelfs een klap met een zwaar bromfietsslot. De man hield hieraan een gezichtswond over, maar pakte de jongen desondanks stevig vast en nam hem de ketting af. Nadat hij de jongen weer had losgelaten, ging deze er met de andere 2 jongens vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling en hoopt dat er getuigen zijn van het voorval, die de politie meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de identiteit van de jongeren.

Politie neemt aangifte op van vernielingen aan autos

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag 9 september op zaterdag 10 september is een auto aan de Noordsingel bewerkt met een zwaar voorwerp. Hierdoor zijn een aantal deuken ontstaan. De politie heeft aangifte opgenomen van vernieling.
Tussen zaterdagnacht 10 september en maandagmiddag 12 september is er aan de Strauslaan een auto bekrast. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.
Tussen vrijdagavond 9 september en zondagavond 11 september is er in de Sweelinckstraat ingebroken in een auto. Het slot is geforceerd en er zijn verschillende goederen ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van auto-inbraak.

Auteur: Manon Ostendorf