Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 14 september

BREDA, 14 september 2005

Politie houdt Pool aan na verkrachting inwoonster van Breda BREDA: De politie heeft een 40-jarige man aangehouden in verband met de verkrachting van een 21-jarige inwoonster van Breda. De Bredase is zaterdag 10 september in de omgeving van de Galderse Meren door diverse mannen verkracht. De 40-jarige man, naar eigen zeggen woonachtig in Duitsland, is zondagmorgen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting. Hij is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda en in bewaring gesteld. Het slachtoffer en de aangehouden verdachte kennen elkaar en hebben beide de Poolse nationaliteit.

Een groep van vijf mannen drong zaterdagmiddag rond 14.00 uur de woning van de Poolse vrouw in Breda binnen. De mannen waren om persoonlijke redenen op zoek naar haar vriend, maar die was op dat moment niet thuis. Na de verkrachting reed de groep mannen met het slachtoffer naar een woning in Breda. De vrouw zag daar kans te vluchten en lopend naar haar woning terug te gaan.

De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De afdeling Zeden van het district Breda is op zoek naar de overige vier verdachten.

Politie houdt veelpleger aan
BREDA: Op dinsdagmiddag 13 september zag personeel van winkel aan de Karrestraat dat een persoon goederen probeerde te ontvreemden. Personeel zag dat een vrouw beveiligingslabels van kleding af knipte en de kleding probeerde weg te nemen. De vrouw zag dat ze in de gaten werd gehouden en legde de kleding terug. Beveiligingspersoneel liep achter de vrouw aan en sprak buiten politiemensen aan. Deze hebben de vrouw aangehouden. De 40-jarige Rotterdamse moest mee naar het politiebureau. Hier bleek ze een veelpleger te zijn. Na verhoor is de vrouw in verzekering gesteld.

Politie neemt nog een aangifte op mishandeling in de binnenstad BREDA: Naar aanleiding van eerdere berichtgeving heeft de politie nog een aangifte opgenomen van openlijke geweldpleging door een groepje jonge meisjes. Op dinsdagavond 23 augustus is een 16-jarig meisje uit Breda zonder enige aanleiding mishandeld op het Kasteelplein door een groep meisjes. Ze kreeg klappen op het hoofd en hield hier lichte verwondingen in het gezicht aan over. De meisjes zijn uit elkaar gehaald door een passerende man. De politie roept getuigen en eventuele andere slachtoffer van soortgelijk geweld op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Winkelpersoneel houdt dieven aan
BREDA: Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Karrestraat hield op dinsdag 13 september een 28-jarige inwoner van Gilze aan. De beveiligingsmedewerker zag hoe de man goederen in zijn tas stopte. Toen de beveiligingsbeambte de man benaderde gooide deze snel de goederen uit zijn tas en wilde de winkel verlaten. De beambte hield de dief aan. Hij bleek in bezit te zijn van een geprepareerde tas. De politie nam de man mee naar het politiebureau. Hier is de geprepareerde tas in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

BREDA: Op woensdagmiddag 14 september hield personeel van een winkel aan het Graaf Hendrik III plein een 42-jarige man uit Breda aan voor winkeldiefstal. Personeel zag dat de man zonder te betalen met goederen de winkel uit wilde lopen. Hierop is hij aangehouden en overgeleverd aan de politie na verhoor is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Politie houdt man zonder rijbewijs aan voor rijden onder invloed zonder
ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdagmiddag 13 september een automobilist staande in de Goorstraat. De politie nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. De 50-jarige Hoevenaar moest mee naar het politiebureau, waar de politie hem een ademanalyse afnam. De uitslag hiervan bedroeg 245 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Het rijbewijs van de man bleek al eerder te zijn ingevorderd wegens rijden onder invloed. De bestuurder is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie neemt aangifte op van mishandeling
BREDA: Op dinsdagavond 13 september is een 21-jarige man uit Breda op de Brusselstraat mishandeld. De jongen kwam uit een winkel aan de Moerdijk. Hij pakte zijn fiets en wilde wegrijden. Even verderop stonden drie jongens. Eén van de jongens zei dat de fiets van één van zijn vrienden was en de Bredanaar hier vanaf moest blijven. Hij trok aan de fiets en wilde hem afnemen. De Bredanaar trok de fiets terug en fietste weg. Ter hoogte van de Brusselstraat kwam de boze jongen naar hem toe. Hij sloeg hem op het gezicht. De fietser kwam ten val. De jongen rende hard weg. Het slachtoffer belde de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. De dader is in de omgeving niet meer aangetroffen.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak
BREDA: Op dinsdag 13 september ging omstreeks 22.45 uur het inbraakalarm af bij een bedrijfspand aan het Minervum. De politie kwam ter plaatse en constateerde dat de nooddeur van het pand was opengebroken. Binnen zijn een aantal systeemkasten ontvreemd. De politie stelt een sporenonderzoek in en zal aangifte opnemen van de gedupeerde.

Politie houdt man aan na aanrijding
TETERINGEN: De politie hield op dinsdagavond een 29-jarige man uit Oosterhout aan. De man was eerder betrokken geweest bij een aanrijding. Hierbij remde een 19-jarige taxichauffeur uit Rijen op de Oosterhoutseweg. De Oosterhouter reed achter hem en zag te laat dat hij remde. Hierdoor ontstond een aanrijding. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden. De politie kwam ter plaatse en merkte een sterke alcohollucht op bij de Oosterhouter. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 750 ug/l. Tevens had hij geen rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie houdt twee personen aan na vondst hennepkwekerij CHAAM: De politie kreeg op woensdagochtend melding van een relatieconflict aan de Baarleseweg. De politie ging ter plaatse om te bemiddelen en hoorde tijdens het gesprek het geluid van een afzuiginstallatie op het dak van de woning. Bij navraag bleek er een hennepkwekerij met 150 planten in de woning in werking te zijn. De politie hield de 36-jarige bewoner en de 44-jarige bewoonster van het pand aan. De politie heeft in samenwerking met de gemeente de kwekerij ontruimd. Er bleek geen sprake te zijn van illegale stroomaftap. De politie heeft de verdachten gehoord en na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren van de kwekerij.

Politie neemt aangifte op van inbraak met medeneming auto ULVENHOUT: In de nacht van dinsdag 13 september op woensdag 14 september is er ingebroken in een woning aan de Annevillelaan. De daders forceerden de voordeur en namen in de hal van de woning een sleutelbos weg. Vermoedelijk is de rest van het huis niet doorzocht. Met deze sleutels is vanaf de oprit een zwarte Volkswagen Touareg gestolen met kenteken 83-NP-NH. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en diefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie neemt aangifte op van autodiefstallen
BREDA: In de nacht van dinsdag 13 september op woensdag 14 september is er aan de Schaffelaarstraat een auto ontvreemd. Het gaat om een blauwe Honda Civic CRX coupe met kenteken HZ-FV-19. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 13 september is in de loop van de dag een auto gestolen aan de Oude Kerkstraat. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 04-HH-JH. Opvallend aan de auto zijn de geblindeerde achterzijruiten. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie krijgt melding van openbare schennis
BREDA: De politie heeft melding gekregen van openbare schennis. Op woensdag 14 september is omstreeks 06.15 uur een 25-jarige vrouw lastig gevallen aan de Meerten Verhoffstraat. De vrouw liep richting het station toen er een man naar haar toe kwam. De man deed de vrouw een oneerbaar voorstel en liet zijn geslachtsdeel zien. Hij wilde haar vastpakken, maar de vrouw rende weg. De man is haar niet achterna gekomen.

Politie houdt man aan voor mishandeling
ETTEN-LEUR: De politie hield op woensdagmiddag 14 september aan de Wouter Berthoutlaan een 35-jarige man uit Etten-Leur aan wegens mishandeling. De man gaf tijdens een conflict zijn 29-jarige vriendin een kopstoot. Zij ontvluchtte hun woning en belde de politie. De politie hield de man aan en hij gaf de mishandeling toe. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie nam aangifte op van de vrouw. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Auteur: Inge Rijgersberg