Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/09/05)

OOSTERHOUT NB, 14 september 2005

Jongen aangehouden na mishandeling leeftijdgenoot

DONGEN: De politie van het team Dongen heeft woensdagmiddag 14 september in het politiebureau een 16-jarige jongen uit Dongen aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou dinsdag 13 september omstreeks 19.30 uur zonder directe aanleiding een 17-jarige jongen uit Dongen in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken neus op. Ook raakte zijn bril beschadigd. Het incident vond plaats op het Sterrebos. De twee kennen elkaar en hadden ook na het incident nog contact. Het slachtoffer ging samen met zijn vader langs bij de verdachte en sprak met de verdachte en diens ouders. Toen de verdachte hoorde dat het slachtoffer overwoog aangifte te doen, uitte hij bedreigingen tegen de 46-jarige vader van het slachtoffer. Die meldde dit aan de politie.
De verdachte heeft bekend de 17-jarige jongen te hebben mishandeld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het dossier zal vervolgens naar Justitie worden gestuurd.

Politie zoekt getuigen inbraak woningstichting

RIJEN: De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een pand van een woningstichting, gevestigd in de Julianastraat. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot de oplossing van dit delict. De inbraak in het gebouw van de woningstichting heeft afgelopen weekend plaatsgevonden en is maandagochtend 12 september ontdekt. De inbreker of inbrekers bleken het hekwerk rondom het pand losgeknipt te hebben om zo op het terrein te kunnen komen. Vervolgens werd aan de achterzijde van het gebouw een raam vernield. De buit bestond uit diverse computers.
De politie wil graag in contact komen met mensen die over informatie over deze inbraak beschikken of die menen iets verdachts te hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het team Gilze en Rijen via telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden tijdens bedrijfscontrole

DONGEN: De politie heeft dinsdag 13 september samen met de Arbeidsinspectie, op grond van de Wet Arbeid Vreemdelingen, een controle gehouden bij een bedrijf aan de Vierbundersweg. In totaal controleerden politie en Arbeidsinspectie 78 werknemers. Eén man, een 57-jarige Turk, bleek een vals identiteitsbewijs te hebben, waarna hij werd aangehouden op verdenking van fraude. Na onderzoek bleek dat de man illegaal in ons land verbleef. Hij is in vreemdelingenbewaring gegaan en zal worden uitgezet.

Vrouw heeft nekklachten na eenzijdige aanrijding

KAATSHEUVEL: Een 58-jarige vrouw uit Kaatsheuvel reed woensdag 14 september rond 08.20 uur door nog onbekende oorzaak op het Marsdiep met haar auto tegen een paal. De vrouw klaagde over pijn in haar nek en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

(Poging tot) woninginbraak in Terheijden

TERHEIJDEN: In de nacht van dinsdag 13 september op woensdag 14 september vonden in Terheijden twee pogingen tot woninginbraak en een geslaagde woninginbraak plaats. Bij een woning aan de Berkenhof bleek een schuifdeur geopend te zijn door middel van gaatjes boren. De buit bestond uit de autosleutels, de auto zelf werd niet weggenomen. Bij twee woningen aan de Hulsdonk bleef het bij pogingen. In het ene geval werd geprobeerd een slot te forceren, in het andere geval werd geprobeerd een niet-afgesloten raam te openen.

Vrouw heeft nek- en rugklachten na aanrijding

DORST: Een 30-jarige vrouw uit Tilburg is dinsdag 13 september omstreeks 20.00 uur, nadat ze betrokken was bij een aanrijding, met nek- en rugklachten naar een ziekenhuis in Breda gebracht. De vrouw reed in haar auto over de Vijf Eikenweg. Voor haar reed een 47-jarige vrouw uit Meerkerk. Deze automobiliste wilde linksaf de inrit van een camping oprijden en minderde hiervoor snelheid. Een 65-jarige automobiliste uit Oosterhout die eveneens over de Vijf Eikenweg reed had dit te laat door, botste tegen de auto van de Tilburgse, die op haar beurt weer op de auto van de Meerkerkse reed. De Tilburgse raakte als enige gewond.

Diverse bedrijfsinbraken

WAALWIJK / GILZE / SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 13 september op woensdag 14 september vonden op diverse plaatsen in het politiedistrict Oosterhout bedrijfsinbraken plaats.
In Waalwijk werden omstreeks 01.45 uur twee winkelruiten van een kledingwinkel in de Stationsstraat vernield. Het pand werd echter niet betreden en er bleek ook niks te zijn weggenomen uit de vernielde etalages.
Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Tilburgsebaan in Gilze bleek een crossmotor te zijn weggenomen. De eigenaar ontdekte rond
01.50 uur dat een roldeur van een loods, waarin de crossmotor stond, open stond.
Rond 03.15 uur is ingebroken in een benzinestation aan de A59 ter hoogte van Sprang-Capelle. De buit bestond hier onder andere uit sigaretten.
Woensdagochtend vroeg ontdekten de eigenaren van een bedrijf in de Schoolstraat in Sprang-Capelle dat iemand had ingebroken in het bedrijf. Er bleek een deur geforceerd te zijn, waarna onder andere het magazijn werd doorzocht. Er werden onder andere enkele dozen snoepgoed weggenomen.

Man gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Dinsdag 13 september vond omstreeks 18.00 uur op de kruising van het Wilhelminakanaal-Zuid en de Warandelaan een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 50-jarige Oosterhoutse gaf op de kruising geen voorrang aan een 19-jarige man uit Oosterhout, waarna de twee met elkaar in botsing kwamen. De man raakte gewond en moest met onder andere hoofdletsel naar een ziekenhuis in Breda worden overgebracht.

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND: Tijdens verkeerscontroles op de Horst en de Europalaan in Kaatsheuvel en de Kasteellaan in Loon op Zand heeft de politie woensdag 14 september twee bekeuringen uitgeschreven: één voor een snelheidsovertreding en één voor rijden door rood licht. OOSTERHOUT / DEN HOUT: Tijdens snelheidscontroles op de Lage Molenpolderweg, Oostpolderweg en Slotlaan in Oosterhout en in de Vrachelsestraat in Den Hout heeft de politie dinsdag 13 september bijna 280 bekeuringen uitgeschreven. Op alle locaties geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur.
Op de Lage Molenpolderweg reden 17 van de 244 passanten te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur.
Op de Oostpolderweg kregen 10 van de 413 passanten een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/uur.
Op de Slotlaan gingen 117 van de 550 passanten in de fout. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/uur.
In de Vrachelsestraat controleerde de politie 483 passanten, van wie er 135 te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 93 km/uur.

WIJK EN AALBURG: Tijdens een verkeerscontrole op de
Provincialeweg-Zuid heeft de politie dinsdag 13 september 6 bekeuringen uitgeschreven: drie voor rijden door rood licht, één voor rijden in een geslotenverklaring, één voor rijden over een doorgetrokken streep en één voor niet handsfree bellen.

Auteur: Leonie van Ooijen