Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 13 september 2005

Voorstel aan de gemeenteraad

Grondnota 2005
Jaarlijks legt het college de gemeenteraad een grondnota voor. De grondnota geeft inzicht in de ontwikkelingen met betrekking tot grondexploitatie en vermogenspositie. De basis voor de grondnota wordt gevormd door geactualiseerde exploitatieopzetten van lopende bestemmingsplannen.
Een vast onderdeel van de grondnota is een voorstel om de grondprijzen voor een volgend kalenderjaar vast te stellen. Voor 2006 wordt voorgesteld de grondprijzen trendmatig te verhogen met 1,5% (het inflatiecijfer). Tevens wordt voorgesteld - in afwijking van het geldende beleidsuitgangspunt - een verliesgevende exploitatie toe te staan voor het bestemmingsplan De Leeuwerik 2 in Esbeek. Dit ter bevordering van het startersbeleid. Om meer tegemoet te komen aan de vraag van starters zou het nog uit te geven gebied opnieuw verkaveld moeten worden ten gunste van goedkope vrije sector en huurwoningen.

Uit eerdere collegevergaderingen

Groot onderhoud afsfaltwegen De werkzaamheden in het kader van groot onderhoud aan diverse asfaltwegen in de gemeente zijn gegund aan de laagste inschrijver; aannemersbedrijf Heijmans Wegenbouw.