Protestantse Kerk in Nederland


Vrijzinnige protestanten buigen zich over aanbevelingen onderzoeksbureau

(14-9-2005)
Er lijkt een kloof te bestaan tussen de vrijzinnigheid/VVP en mensen die op persoonlijke wijze geloven. De Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) brengt blijkbaar niet goed over het voetlicht waar ze inhoudelijk voor staat. Onderzoeker Gert de Jong van het onderzoeksbureau Kaski stelt dit in een tussenrapportage van zijn onderzoek naar de rol en de betekenis van de VVP in de komende vijf tot tien jaar. De tussenbalans is neergelegd in een werkboekje, getiteld Vrijmoedig Veelkleurig Pluriform. Daarin worden aanbevelingen gedaan voor koersbepaling van de VVP.

Het bestuur van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) heeft het werkboekje aangeboden aan haar leden om de onderzoeksresultaten en de aanbevelingen te doordenken. De vereniging roept haar leden op mee te denken over de uit te zetten koers. In het werkboekje staan werkvormen waar de vrijzinnig proterstanten mee aan de slag kunnen.

Vrijmoedig Veelkleurig Pluriform is een uitgave van de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten, deel 6, september 2005. Voor meer informatie: VVP Nederland, Postbus 8094, 3503 RB Utrecht (bereikbaar van 09.00 uur tot 13.00 uur), e-mail: info@vrijzinnig.nl, tel.: (030) 880 14 97.