Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert nieuw educatief programma in de Benelux Programma geeft educatieve instellingen, studenten en leerkrachten toegang tot Adobe's professionele software tegen een aantrekkelijke prijs en biedt daarnaast educatieve tools en trainingshulpmiddelen

Amsterdam, 14 september, 2005 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) biedt sinds vandaag een uitgebreid programma voor het onderwijs aan in de Benelux. Het programma geeft educatieve instellingen, studenten en leerkrachten toegang tot Adobe's professionele software tegen een aantrekkelijke prijs. Het programma biedt daarnaast toegang tot online trainingen en onderwijsmaterialen die het gebruik van Adobe's populaire producten toegankelijker maken.

Het nieuwe programma geeft een korting tot 75 procent op Adobe® Creative Suite® Premium, Adobe® Photoshop®, Adobe Photoshop® Elements, Adobe Premiere® Elements, Adobe® Video Collection Standard en Adobe® Acrobat. Adobe biedt ook een serie van onderwijs- en trainingshulpmiddelen via de website http://www.adobe.nl/education om het voor docenten gemakkelijker te maken om Adobe-producten op te nemen in het curriculum. Deze materialen bestaan onder andere uit trainingshandboeken, onderwijs-software, tips en trucs, praktijkvoorbeelden, cursussen en autodidact-software.

"Studenten hebben nu eenvoudig toegang tot tools die zij in hun professionele carrière zeker nodig zullen hebben. Zij doen daarmee vaardigheden op die onmisbaar zijn in de 21ste eeuw," aldus Ronald Bouscholte, Channel Sales Manager bij Adobe Systems Benelux. "Adobe heeft de industriële standaard gezet op het gebied van digitale documentcreatie, DTP en digitale video- en documentuitwisseling. Met behulp van Adobe's producten kunnen docenten hun lessen en het hele leerproces verbeteren. Bovendien kunnen zij hun studenten inspireren en motiveren."

Onderwijsinstellingen, docenten en studenten kunnen de producten kopen via een netwerk van resellers of via de website, nadat zij een kopie van hun identificatie hebben ingevoerd. Als onderdeel van het programma heeft Adobe een overeenkomst voor het leveren van zijn producten in de Benelux getekend met Surfdiensten in Nederland en Smash, Systemat, Comit en Macline in België.

Het educatieve programma biedt nu tevens de mogelijkheid om losse shrinkwarp-producten aan te schaffen. Voorheen waren educatieve tarieven alleen beschikbaar voor volumelicenties. Door deze uitbreiding kunnen instellingen, docenten en studenten nu individueel of per afdeling producten aanschaffen. Douglas Stewart EDU is aangewezen als distributeur voor dit nieuwe programma.

"Wij zijn verheugd dat wij zijn gekozen door Adobe om zijn producten te distribueren en promoten binnen onderwijsinstellingen," aldus Lori Mercier, European Managing Director bij Douglas Stewart EDU. "We hopen op een nog wijder verspreid gebruik van Adobe-producten."

Beschikbaarheid

Het nieuwe educatieve programma is beschikbaar in de Benelux en is al geïmplementeerd in Groot-Brittannië, centraal Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het bedrijf heeft dezelfde producten ook op de markt gebracht in Italië, Zweden en Frankrijk. Adobe werkt met grote educatieve beheerders zoals ministeries en technologische OEMS - waaronder Intel en HP - om gezamenlijke projecten te doen. Verdere informatie is verkrijgbaar via Adobe's website http://www.adobe.nl/education.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pressreleases.html

Adobe in het onderwijs

Door middel van het wereldwijd ondersteunen van educatieve initiatieven maakt Adobe een nieuwe manier van lesgeven en leren mogelijk voor educatieve instellingen, studenten en leerkrachten. Kijk voor meer informatie over het voordelig aanschaffen van digitale creatie-, communicatie- en samenwerkingstools: www.adobe.com/education.

Over Douglas Stewart EDU

Douglas Stewart EDU (www.dstewartedu.co.uk, www.dstewartedu.be, www.dstewartedu.nl) is een distributeur die gespecialiseerd is in computerproducten voor educatieve en charitatieve markten in Europa. Als onderdeel van The Douglas Stewart Company gevestigd in de VS met kantoren in Canada en de UK, hebben zij wereldwijd meer dan 55 jaar ervaring met de verkoop, marketing en distributie van producten naar zowel educatieve resellers als hun eindgebruikers. Met het Europese hoofdkantoor in Groot-Brittannië verkoopt Douglas Stewart EDU door middel van op onderwijs en goede doelen gerichte resellers door heel Europa.

Over Adobe Systems Incorporated

Adobe is 's werelds grootse leverancier van softwareoplossingen voor het creëren, beheren en distribueren van hoogwaardige, betrouwbare digitale content. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com. © 2005 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Adobe Creative Suite 2 Premium, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, Adobe Premiere Elements, Adobe Video Collection Standard, and Adobe Acrobat are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Kim van Bokhoven, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail kimv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com