Ingezonden persbericht


Tegemoetkoming gedupeerde leerlingen rijschool Kas uit Zeist

Meerdere klanten van Rijschoolhouder H. Kas uit Zeist hebben na zijn verdwijning aangifte gedaan van oplichting. De angst bestaat dat deze leerlingen het reeds vooruitbetaalde lesgeld kwijt zullen zijn. De rijschoolbranche neemt initiatief om deze leerlingen voor een deel te compenseren.

Wijchen, 14 september 2005 -- Via de diverse media heeft de Stichting Rijschool Belang (SRB) vernomen over de ontwikkelingen rond Autorijschool H. Kas uit Zeist.

Het SRB vindt het van groot belang dat de rijschoolbranche een positief signaal afgeeft naar de gedupeerde leerlingen om zo een verdere negatieve uitstraling op de Nederlandse rijschoolhouders te voorkomen. Het SRB heeft dan ook het voortouw genomen en zal een nader te bepalen bedrag beschikbaar stellen om de gedupeerde leerlingen voor een deel tegemoet te komen. Ook neemt zij het initiatief om andere partijen in de markt te benaderen om hun medewerking te verlenen aan een regeling.

In 2001 is in een vergelijkbare situatie in Groningen een tegemoetkoming van 50% gegeven aan de destijds gedupeerde leerlingen. De hoogte van de tegemoetkoming in de zaak Kas is afhankelijk van het aantal meldingen en de omvang van de claims.

Wanneer klanten in aanmerking willen komen voor een tegemoetkoming kunnen zij zich aanmelden via de website van de stichting: http://www.rijschoolbelang.nl, of per brief naar Stichting Rijschool Belang, Heumenseweg 3, 6603 CW Wijchen.

Om voor een tegemoetkoming in aanmerking te komen dienen de gedupeerden te voldoen aan 5 criteria:


1. zij dienen lessen en/of examens tegoed te hebben van Autorijschool H. Kas die reeds van te voren zijn betaald;


2. zij dienen door middel van een betalingsbewijs betalingen te kunnen onderbouwen en zij dienen door middel van een les-afsprakenkaart aan te kunnen tonen welke lessen wel en welke niet zijn genoten;


3. zij dienen aangifte te hebben gedaan bij de politie;


4. zij dienen zich voor 1 november 2005 bij het SRB te melden;


5. zij dienen hun rijopleiding te vervolgen bij een SRB-erkende rijschool.

Na de sluitingsdatum van 1 november 2005 zal de hoogte van de vergoeding worden bepaald. Deze vergoeding zal direct worden overgemaakt aan de SRB-erkende rijschool waar de rijopleiding wordt vervolgd.

Met nadruk wil het SRB stellen dat onze stichting op geen enkele manier betrokken is bij de handelswijze van de betreffende rijschool en dat de uit te keren tegemoetkoming volledig op vrijwillige basis geschied.

Over het SRB

Het SRB koopt collectief producten en diensten in voor aangesloten rijschoolhouders. Door deze gezamenlijke inkoop halen de deelnemende rijschoolhouders aanzienlijke voordelen.

Daarnaast biedt het SRB ook individuele steun aan rijschoolhouders en zet zij zich in als bemiddelaar bij conflicten tussen rijschoolhouders en leerlingen.

Inmiddels hebben ca 1750 rijscholen zich aangesloten bij het SRB.

------- einde bericht -------

Contactinformatie,

Ingezonden persbericht