Ingezonden persbericht

PERSBERICHT:
Augustus 2005
Cultuur, Kunst, Muziek
Tour anderson in de VS.

Mijdrecht, 27 augustus 2005 - Het singer-songwriter/electropop duo anderson zal dit najaar de westkust van de VS aan doen met een tour van 12 shows. Anderson is de eerste VOLKOREN-band die de grote oversteek waagt voor een tour.

Reislustig zijn de heren zeker. Nadat anderson regelmatig in Nederland heeft gespeeld en onlangs na acht maanden alweer voor de tweede keer in Scandinavië hebben getourd, wagen zij de grote oversteek naar de VS. Eind september, begin oktober zullen Bas van Nieses en Jeroen van der Werken de westkust van de VS aandoen om daar in verschillende clubs en café's te spelen. De tour is opgezet door het Northern Star boekingskantoor, het boekingskantoor van Jeroen van der Werken zelf. In het voorjaar van 2006 zullen ze zich aan hun eerste Europese tour gaan wagen.

Afgelopen zomer is de single Robin van anderson uitgekomen en deze is meerdere malen bij de verschillende radiostations voorbij gekomen. In oktober zal de single 'imagine you in front of me' te horen zijn op de radio. Dit is het openingsnummer van het album 'weradioanderson'.

De aankomende optredens van anderson:
NL:
14-09 Groenhorst College - Barneveld (matinée)
14-09 Burgerweeshuis - Deventer
25-09 ZXZW Festival - Tilburg

VS:
27-09 Knitting Factory - Los Angeles CA
28-09 TBA - San Diego CA
29-09 The Phix - Phoenix AZ
30-09 Café Abuelita - Indio CA
01-10 TBA - San Luis Obispo CA
02-10 Hotel Utah Saloon - San Fransisco CA
03-10 Ivy Room - Albany CA
04-10 The Underground - Roseville CA
05-10 The Tradewinds - Cotati CA
06-10 Revolution - Ashland OR
07-10 The Holocene - Portland OR
08-10 Café Venus & The Mars Bar - Seattle WA

De twee heren bedienen zich van een veelzijdigheid en creativiteit waar een gemiddelde meerkoppige band een voorbeeld aan mag nemen. De muziek is deels elektronisch, deels akoestisch en ook met een uitgebalanceerde combinatie daarvan. Verder bevat het album prachtige neuriepop met prettige melodieën en dito stemmen. Het is de perfecte mix tussen tweestemmige liedjespop en electro.
www.radioanderson.com

****