Waterschap Groot Salland

dijkverbetering IJsselmuiden-Genemuiden van start

31 augustus 2005

Op 14 september 2005 start het Waterschap Groot Salland met de verbetering van de Kamperzeedijk tussen IJsselmuiden en Genemuiden. Het traject maakt deel uit van het omvangrijke verbeteringsprogramma "Dijkverbetering achter Ramspol', dat grotendeels een aantal jaren geleden is uitgevoerd. Aanvankelijk werd verondersteld dat de Kamperzeedijk zou voldoen aan de vereiste veiligheidseisen. Onderzoek wees uit dat dit niet op alle onderdelen het geval is en een aantal verbeteringen nodig zijn. Het werk wordt uitgevoerd door GMB Infra projecten BV uit Opheusden.

Wat gaat er gebeuren

De dijk loopt over een afstand van 12 km langs de Goot en het Ganzendiep. Hier worden op verschillende plaatsen de volgende werkzaamheden uitgevoerd:


- aanleg van een inspectiepad van grasbetonsteen op een viertal trajecten met een totale lengte van ca. 6 km;


- vervanging van een rioolleiding die de dijk kruist in het dijkvak Branderdijk;


- vervanging van een waterinlaat die de dijk kruist in het dijkvak polder Halingen;


- verbetering van de deklaag op het buitentalud van de dijk door het aanbrengen van klei op twee strekkingen van ca. 200 meter op dijk tussen Rambonet en Lutterzijl;


- vervanging van 500 meter rioolpersleiding tussen Veneriete en Achter 't Tag;


- vervanging door waterbedrijf Vitens van asbestcement waterleiding op drie plaatsen over een totale lengte van ca. 3 km. Direct betrokken huishoudens worden te zijner tijd hier door Vitens nader over geïnformeerd

De gevolgen van de werkzaamheden

Waar nodig heeft het waterschap percelen en/of perceelsgedeelten tijdelijk in gebruik genomen om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren en de eigenaren/gebruikers hiervoor gecompenseerd. Tijdens de uitvoering van het werk kan enige hinder en overlast voor bewoners en verkeer optreden. De vorm en de ligging van de dijk veranderen niet. Van nadelige gevolgen voor bodem, water, natuur, landschap en cultuurhistorie zal geen sprake zijn.

Planning

De werkzaamheden starten vanaf 14 september. De aannemer zal in verband met het naderend najaar zo spoedig mogelijk langs het gehele tracé grasbetonstenen in depot neerzetten. Vervolgens legt de aannemer vanaf Grafhorst in de richting van IJsselmuiden het inspectiepad aan. De werkzaamheden worden naar verwachting eind dit jaar afgerond, waarna de Kamperzeedijk weer voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen.

Nader informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Victor Frankena van het Waterschap Groot Salland: telefoon 038 455 73 14).

kamperzeedijk.jpg (39 Kb)
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting

kamperzeedijk1.jpg (30 Kb)
Klik voor een vergroting Klik voor een vergroting