Gemeente Hilversum

Onderzoek schoolmaatschappelijk werk voortgezet onderwijs

Hilversumse scholen voor voortgezet onderwijs hebben veel belangstelling voor vormen van schoolmaatschappelijk werk. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport dat Eduniek, een bureau voor onderwijsbegeleiding, in opdracht van de gemeente Hilversum heeft geschreven.

Schoolmaatschappelijk werk richt zich op de leerling en speelt zich voornamelijk binnen de school af. Deze vorm van hulpverlening is van belang voor het vroeg signaleren en voor-komen van schoolverzuim en schooluitval.

In essentie is dit de verantwoordelijkheid van de school zelf. De gemeente Hilversum kent al vele jaren o.a. de voorziening LeerDoor op de Hilfertsheem-Beatrix (Voortgezet Onderwijs). Dat is de meest directe hulp in en voor de school, voor de leerling en ouders en een lijn naar de reguliere hulpverlening.

Hilversum wil meer scholen voor voortgezet onderwijs de kans bieden om kennis te maken met het schoolmaatschappelijk werk. Hilversumse scholen voor voortgezet onderwijs kunnen in het schooljaar 2005-2006 kosteloos gebruik maken van het schoolmaatschappelijk werk.