Ingezonden persbericht


Bericht

PepsiCo Italië kiest Datastream 7i
voor onderhoud en beheer van tienduizenden objecten

De Italiaanse divisie van
drank- en voedingsmiddelenconcern PepsiCo kiest Datastream's Asset Performance Management oplossing om haar operationele efficiency te verbeteren, KPI's te meten en het gebruik van twintigduizend van haar assets in kaart te brengen

CAPELLE a/d IJSSEL, 13 september 2005

- Datastream maakt bekend dat PepsiCo Italië, een divisie van één van 's werelds grootste voedingsmiddelen en drankproducenten, het Datastream 7i Asset Performance Management Systeem heeft gekozen. Datastream 7i wordt ingezet om het gebruik van de machines (zoals koelkasten, frisdrankautomaten en dranktaps) die het bedrijf tegen een specifieke free-loan overeenkomst aan haar verkooppunten verstrekt beter te gaan beheren.

Deze mobiele machines vertegenwoordigen een
belangrijke economische waarde voor PepsiCo Italië, maar zijn ook erg belangrijk voor het beeld van de productkwaliteit bij de uiteindelijke consument. De operationele status en het onderhoud van deze machines beïnvloedt direct de perceptie van de uiteindelijke consument over het product, en daarmee de groei van het marktsegment.

PepsiCo Italië wil via één enkele omgeving
opereren. Met Datastream 7i worden niet alleen alle asset managementprocessen beheerd, maar kunnen ook alle gerelateerde operationele transacties afgehandeld worden. Datastream wordt tevens gebruikt voor de analyse van de prestaties van de onderlinge bedrijfsonderdelen

.

Binnen PepsiCo Italië worden alle activiteiten
beheerd door de 'Market Equipment Management' (MEM) afdeling. Daaronder valt de logistiek van de machines, de inspectie van de werkstatus, reparaties en preventief onderhoud, het bewaken van de productkwaliteit en de verwijdering van machines. MEM rapporteert aan de sales-afdeling en is daardoor direct betrokken bij het verkoopproces.

Datastream 7i zal tevens worden gebruikt om een
gedeelte van het verkoopproces te ondersteunen. Daarnaast wordt het gebruikt om transacties van MEM die gerelateerd zijn aan elke machine in kaart te brengen, alle gebruikers (zoals PepsiCo, het 'Technical Support Center' en leveranciers) te integreren op één webplatform, de wekelijkse en maandelijkse rapportage te optimaliseren en de meest relevante KPI's te meten. De implementatie is in een vergevorderd stadium, enkele onderdelen zijn ondertussen 'live'.

"Datastream 7i is de ideale oplossing voor ons,
aangezien het niet alleen operationele- en onderhoudssupport biedt, maar ook als integratie tool voor meerdere gebruikers kan dienen, Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om onze operationele en bedrijfsresultaten accuraat te analyseren en te meten," zegt Giovanni Guazzoni, IT manager van PepsiCo Italië. "Tenslotte is de flexibiliteit van het systeem een belangrijk aspect waarom we uiteindelijk voor Datastream hebben gekozen."

"Het project, dat samen met Datastream Italië is
ontworpen, plaatst ons tussen de meest geavanceerde PepsiCo vestigingen wereldwijd en biedt ons de gelegenheid om onze prestaties te meten en te vergelijken met die van andere landen. Tegelijkertijd geeft het ons een oplossing om controle te hebben over al onze bedrijfsonderdelen," zegt Roberto Girotto, manager van de MEM-afdeling van PepsiCo Italië.

Over Datastream Systems,
Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTME) levert wereldwijd Asset Performance Management software en diensten aan bedrijven, waaronder ruim 65 procent van de Fortune 500. De oplossingen van Datastream combineren hoogwaardige asset management functionaliteit met uitgebreide analysemogelijkheden. Daardoor ontstaat een krachtig platform voor het optimaliseren van de prestaties van bedrijfsmiddelen.

Met de oplossingen van Datastream kunnen klanten
hun bedrijfsmiddelen - waaronder productiemiddelen, wagenparken en gebouwen - onderhouden en beheren, maar ook analyses en voorspellingen maken, opdat zij actie kunnen nemen om de toekomstige prestaties van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren. Datastream's hoofdproduct, Datastream 7i, levert een complete Asset Performance Management infrastructuur die internet- en webservice-architectuur combineert met brede enterprise asset management functionaliteit, geïntegreerde inkoop, uitvoerige analysemogelijkheden en gebruik op meerdere locaties (multi-site). Datastream is opgericht in 1986 en heeft klanten in ruim 140 landen. Meer informatie:
www.datastream.net/dutch.

Meer informatie:
Bert
Verplancke, VP Sales Northern Europe
Tel. (010) 206 47 00
Email:
bert.verplancke@datastream.net

of
Maarten Klapwijk, consultant
Sterk Werk Communicatie
Tel. (010)
456 78 49
Email:
maarten.klapwijk@sterkwerk.nl