Ingezonden persbericht


Herinnering: PERSUITNODIGING

Leidschendam
14 september 2005

Betreft
Herinnering Manifestatie 'De consument als motor van de economie' en de uitreiking van de verkiezing 'Beste Binnenstad 2005' donderdagmiddag a.s.

Geachte redactie,

Graag willen wij u nogmaals wijzen op de Manifestatie 'De consument als motor van de economie' van het Platform Detailhandel Nederland. Hierbij nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst.

De detailhandel is de belangrijke banenmotor van de economie. Door een gebrek aan vertrouwen in de economie, houdt de consument de hand op de knip. De spaarpotten zijn nog nooit zo goed gevuld geweest. Wie kan de burger overhalen om weer in de buidel te tasten en de banenmotor in een hogere versnelling te laten draaien?

De Staatssecretaris van Economische Zaken, mevrouw Karien van Gennip, zal tijdens deze bijeenkomst haar visie op het thema geven. Daarnaast zal zij het EZ-beleid voor de detailhandel toelichten.

Tijdens de Manifestatie wordt de winnaar van de 'Beste Binnenstad 2005' bekendgemaakt. Wie neemt deze titel van 's-Hertogenbosch over? Omdat binnensteden door hun omvang verschillen, wordt onderscheid gemaakt in twee categorieën: 'grote' en 'middelgrote' steden. Bij de verkiezing wordt dit keer speciale aandacht besteed aan de bereikbaarheid en de veiligheid van winkelgebieden in de binnensteden.

De bekendmaking zal worden ingeleid door Pim van den Berg. Hij is retaildeskundige (straat-o-loog) en laat zijn licht schijnen op de zeven genomineerde steden, waarbij hij een vergelijking maakt met winkelgebieden in een aantal omringende landen.

De Manifestatie vindt plaats op donderdag 15 september 2004, vanaf 15.30 uur in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.

Wij rekenen graag op uw aanwezigheid en verzoeken u vriendelijk bijgaand antwoordformulier in te vullen en te retourneren aan het Platform Detailhandel Nederland.

Met vriendelijke groet,

Platform Detailhandel Nederland
A. Achterberg, Public Relations