Gemeente Vlaardingen


Bouw woonpark Triade (Holy Noord)

Publicatiedatum: 14 september 2005
Ter inzage tot: 29 september 2005

Inspraak naar aanleiding van verzoek hogere grenswaarden bouwplan Woonpark Triade (bestemmingsplangebied Holy Noord )

Geluidhinder door wegverkeer

De 108 nieuwe woningen van het bouwplan Woonpark Triade liggen binnen de geluidzones van de Amsterdamlaan, Churchillsingel en Lepelaarsingel. De woningen zijn geprojecteerd ten noorden van de Amsterdamlaan. Uit het akoestisch onderzoek van Advies- & Ingenieursbureau Santbergen van september 2005 blijkt dat de geluidbelasting op de gevels van 42 van de nieuw te bouwen woningen maximaal 55 dB(A) bedraagt. Op de gevels van de overige woningen is sprake van een gevelbelasting van minder dan 50 dB(A). Volgens de Wet geluidhinder mag de geluidbelasting op de gevels van deze nieuwe woningen niet hoger zijn dan 50 dB(A).

Het college van Burgemeester en Wethouders verzoekt aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland om hogere waarden voor de geluidbelasting op de gevels van deze nieuwe woningen vast te stellen.

Verzoek ter inzage

Conform de artikelen 13 lid 3 van het Besluit grenswaarden binnen zones langs wegen ligt het verzoek tot vaststelling van hogere waarden twee weken ter inzage bij de receptie van de Dienst Stadswerk (Hoflaan 27). Tevens ligt het verzoek ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Waalstraat . De stukken kunt u op beide locaties inzien van 15 tot en met 29 september 2005, in de bibliotheek ook op zaterdag. Schriftelijke commentaar kan worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.

Meer informatie: dhr. Christerus, 2484541 (Dienst Stadswerk)