Fujitsu Siemens Computers en Egenera sluiten exclusieve...

Fujitsusiemenscomputers

Fujitsu Siemens Computers en Egenera sluiten exclusieve strategische OEM alliantie voor Europa, Midden Oosten en Afrika twv. EUR 240 milj.

MAARSSEN, Germany, September 14/PRNewswire/ --


- PRIMERGY BladeFrame bouwt het Dynamische Data Center uit

Fujitsu Siemens Computers, de toonaangevende Europese IT leverancier, kondigt vandaag een exclusieve OEM strategische alliantie aan met Egenera Inc., voor het aanbieden van een verhoogde graad van flexibiliteit en efficiëntie binnen het Dynamische Data Center. Om onze klanten in staat te stellen de efficiëntie van hun operationele IT nog te verbeteren zal Fujitsu Siemens Computers de unieke Egenera (R) BladeFrame (R) oplossing integreren in het PRIMERGY server portfolio. Deze exclusieve alliantie, twv. EUR 240 miljoen ($ 300 miljoen) verspreid over 3 jaar gaat onmiddellijk van kracht en geldt voor Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA). Fujitsu Siemens Computers zal het alleenrecht voor de PRIMERGY BladeFrame voeren in EMEA en zal met de levering van het product portfolio starten in het vierde kalender kwartaal in Duitsland, Italië, Zwitserland, België en het Verenigd Koninkrijk. De producten zullen in de rest van EMEA beschikbaar zijn in het eerste kalender kwartaal van 2006. Bovendien dient deze overeenkomst als een raamwerk voor toekomstige gezamenlijke R&D, het gezamenlijk uittesten van oplossingen, en tevens neemt Fujitsu Siemens Computers deel aan Egenera's technisch advies directie.

'Deze overeenkomst is een natuurlijke uitbreiding van onze Dynamische Data Center en TRIOLE (TM) strategie. Fujitsu Siemens Computers en Egenera delen dezelfde visie op het Dynamische Data Center. Met onze bewezen IT infrastructuur oplossingen zoals FlexFrame for mySAP Business Suite(R), hebben we onze visie reeds in de praktijk toegepast 'aldus Dr. Joseph Reger, Chief Technology Officer van Fujitsu Siemens Computers. 'Onze klanten willen oplossingen die hen in staat stelt om hun datacenters zodanig in te richten dat deze de bedrijfsdoelstellingen kan ondersteunen en realiseren. Het PRIMERGY BladeFrame systeem, waarvan de technologie reeds ingezet wordt in belangrijke datacenters wereldwijd, brengt het Dynamische Data Center naar een nieuw niveau. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking die onze klanten in EMEA veel goeds zal brengen.'

'De overeenkomst die vandaag gesloten is, is een belangrijke stap voorwaarts van groei dmv. strategische allianties en globale diversificatie, aldus Bob Dutkowsky CEO Egenera. Wij waren op zoek naar een sterke partner temidden van de IT marktleiders die onze visie delen, onze propositie waarderen en de kracht hebben om onze oplossingen in EMEA uit te leveren. Tevens biedt deze overeenkomst een raamwerk voor gezamenlijke research en development wat zowel een voordeel is voor beide ondernemingen alsmede onze klanten. Wij zijn verheugd dat een onderneming met het kaliber van Fujitsu Siemens Computers Egenera als technologiepartner heeft verkozen om de volgende generatie datacenter oplossingen beschikbaar te stellen voor hun klanten.'

Door het toevoegen van PRIMERGY BladeFrame in het totale portfolio, biedt Fujitsu Siemens Computers aan klanten een nieuwe weg naar het Dynamische Data Center. Ontworpen om ondernemingen te helpen sneller vragen vanuit de markt te beantwoorden, biedt het Dynamische Data Center CIO's IT infrastructuren met een betere kost controle en verhoogde ROI. Tevens zijn ze in staat om hun organisatie beter bij te staan met een verhoogde flexibiliteit en prestatie van de applicaties en een efficiënter gebruik van de beschikbare middelen.

Klanten zijn volop aan de gang met het evalueren en integreren van dynamische IT oplossingen om hun operationele kosten te reduceren, de complexiteit te verminderen en de flexibiliteit voor het bedrijfsgebruik van hun applicaties te verhogen. Fujitsu Siemens Computers, een pioneer op het gebied van innovatieve dynamische IT oplossingen zoals FlexFrame, brengt virtualisatie nu naar een hoger niveau. Het bedrijf biedt klanten hierbij twee complementaire wegen voor dynamische IT: FlexFrame voor ISV specifieke infrastructuren zoals SAP, en PRIMERGY BladeFrame voor heterogene applicatie omgevingen.

PRIMERGY BladeFrame, gebaseerd op Intel XEON(TM) en AMD Opteron(TM) processoren, is een nieuw type van dynamische enterprise server oplossing gebaseerd op een pool van virtualiseerbare server nodes. Hierbij dissocieert het de verschillende componenten van de pool - processoren, netwerken en storage - en werkt het op basis van virtuele servers. De server hardware wordt hierdoor fundamenteel onafhankelijk van het operating systeem (Linux of Windows) of de applicatie software. PRIMERGY BladeFrame biedt een dynamisch toewijsbare server pool, waarbij de individuele computer nodes gereduceerd worden tot CPU en geheugen (bekend als 'stateless servers') die gebruik maken van gemeenschappelijke virtuele I/O interfaces voor LAN/SAN/switches, beheerd door de geïntegreerde PAN (processor area network) Manager.

Fujitsu Siemens Computers heeft het alleenrecht op PRIMERGY BladeFrame in EMEA. In het vierde kwartaal van 2005 zal Fujitsu Siemens Computers twee nieuwe modellen aanbieden. De PRIMERGY BladeFrame BF 400 consolideert tot 96 server-class x86 processoren onder Linux(R) en/of Microsoft(R) Windows. Het systeem bestaat uit een chassis met maximum 24 processing blades, redundante centrale controllers, redundante geïntegreerde switchen, redundante high-speed interconnects en de PAN Manager software. Het entry-level model PRIMERGY BF 200 kan tot 6 processing blades bevatten.

PR contacts
Amy M.K. Flécher
Senior Director Communications
Tel.: +49-(0)-89-3222-4460
amy.flecher@fujitsu-siemens.com

Ulrike G. Droeschel
Senior PR Manager
Tel.: +49-(0)-89-3222-4454
ulrike.droeschel@fujitsu-siemens.com

Source: Fujitsu Siemens Computers

PR contacts, Amy M.K. Flécher, Senior Director Communications, Tel.:
+49-(0)-89-3222-4460 amy.flecher@fujitsu-siemens.com Ulrike G. Droeschel, Senior PR Manager, Tel.: +49-(0)-89-3222-4454 ulrike.droeschel@fujitsu-siemens.com