Politie Zeeland


---


Z-6137-2005 Schietincident in Terneuzen

Woensdagmiddag rond 12.40 uur vond er nabij een pand aan de Noordstraat in Terneuzen een schietincident plaats waarbij niemand gewond raakte.
In verband hiermee zijn kort na het incident enkele personen aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. In het belang van het onderzoek doet de politie verder nog geen mededelingen over het incident. Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Terneuzen.

W-6138-2005 Aanrijding in Grijpskerke
Woensdagmiddag rond 14.40 uur vond er op de Middelburgseweg in Grijpskerke een aanrijding plaats tussen twee fietsen.
Een 13-jarige fietser uit de gemeente Veere reed, naast een 12-jarige fietser uit de gemeente Veere, over de Middelburgseweg komende uit de richting van Middelburg en gaande in de richting van Buttinge.
Toen ze met de sturen in elkaar raakten schrok de 13-jarige fietser en stuurde naar links.
Hierbij botste hij tegen een 31-jarige wielrenster uit Middelburg die hem op dezelfde weg tegemoet reed.De vrouw viel, door de aanrijding, over haar stuur.. Ze is per ambulance, met een snee in haar kin en buikklachten, overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen.

Z-6139-2005 Waarschuwing
De afgelopen dagen zijn er bij de politie meldingen binnengekomen over oplichting.
In regionale bladen zijn advertenties geplaatst waarin personen worden opgeroepen te gaan werken voor een nog op te richten thuiswerkcentrale.
Men diens hiervoor een nummer te bellen wat 80 eurocent per minuut kost. Personen die bellen krijgen een bandje en moeten vervolgens wachten.
Geen van de personen die gebeld hebben kregen, na het wachten, iemand aan de telefoon.
De politie adviseert mensen niet te reageren op dergelijke advertenties.

W-6140-2005 Rijden onder invloed, Vlissingen
Woensdagmiddag rond 15.40 uur is een 34-jarige automobilist uit Oost-Souburg aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen aangehouden wegens rijden onder invloed.
De man werd gecontroleerd omdat hij zijn auto op de stoep parkeerde. De man had geen rijbewijs en legitimatiebewijs bij zich. Hierop werd hij aangehouden. Uit ademanalyse bleek dat hij ruim 1,3 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal (voor het rijden onder invloed en zich niet kunnen legitimeren) en een rijverbod.

Z-6141-2005 Aanrijding in Terneuzen
Woensdagmiddag rond 16.45 uur vond er op de kruising Buitenhaven, Binnenvaartweg in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een fiets en een personenauto.
De 15-jarige fietser uit de gemeente Terneuzen reed over het fietspad van de Buitenhaven komende uit de richting van de Kennedylaan.
Op vermelde kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 63-jarige automobilist uit Gorinchem.
De fietser is met een gat in zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland