3 e persbericht van woensdag 14 september 2005

Eindhoven 14-09-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een winkel in de Winkelstraat. Woensdagmiddag rond 14.30 uur kwam een man met een bivakmuts op de winkel binnen. Hij bedreigde de eigenaar van de zaak en een andere man die in de winkel aanwezig was met een vuurwapen. Zij moesten achter in de zaak op de grond gaan liggen en hun handen werden vastgebonden. Door de dader werd een onbekend geldbedrag en een koffer met telefoonkaarten meegenomen. Het signalement van de man: licht getinte huidskleur, ongeveer 30 jaar oud, ongeveer 1.75 meter groot, stevig/gezet postuur. Hij had geen snor, baard of bril. De man droeg een licht groene bivakmuts bij de overval. Vermoedelijk waren er nog twee daders bij de overval betrokken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Eindhoven-Stratum op het telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Automobilist ramt meerdere autos

Woensdagmiddag rond 16.40 uur is een 50-jarige automobilist uit Eindhoven bij een ongeval tegen meerdere autos aangereden. Hij reed in zijn auto over de Velmaarschalk Montgomerylaan (komende uit de richting van de Europalaan) toen hij vermoedelijk onwel werd. Hij raakte de controle over zijn voertuig kwijt en reed tegen een voor hem rijdende auto. Na deze aanrijding reed de man door in de richting van de kruising met de Pastoriestraat en de Onze Lieve Vrouwestraat. Op het kruisingsvlak reed hij een verkeersbord om. Daarna reed hij door de middenberm en botste op enkele autos die voor het rode stoplicht stonden te wachten (vanuit richting Kloosterdreef). Door de klap botste die autos weer tegen twee andere autos aan. De man uit Eindhoven kwam tot stilstand tegen een betonnen paaltje in de berm. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Op de Aalsterweg is woensdag tussen 14.20 en 16.35 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 710 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 45 te hard. Er is geen hoogste snelheid gemeten. Toegestane snelheid is 50 km/u.

* Woensdagavond tussen 18.00 en 20.05 uur zijn 28 bekeuringen uitgeschreven bij een snelheidscontrole op de Boschdijk. 1030 voertuigen werden gecontroleerd. Er werd geen hoogste snelheid gemeten. Op de Boschdijk mag 50 km/u gereden worden.

Helmond: Man gewond bij ongeval

Op de kruising van de Margrietlaan met de Bernadettestraat is woensdagmiddag rond 16.30 uur een 57-jarige man uit Helmond gewond geraakt. Een 20-jarige automobilist uit Helmond reed in zijn auto over de Margrietlaan. Op de kruising met de Bernadettestraat verleende hij geen voorrang aan de 57-jarige fietser. Beiden kwamen met elkaar in botsing en de fietser kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Auto gestolen

Tussen dinsdag 20.30 en woensdag 17.00 uur is vanaf de Mr. Rietkerklaan een auto gestolen. Het gaat om een grijze Subaru Impreza met het kenteken XP-PB-68.