Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 17 juni 2005
Gemeentedag op zaterdag 24 september

Op zaterdag 24 september 2005 houdt de gemeente Meerssen van 11-17 uur Open Huis voor inwoners en belangstellenden. Onder aanvoerderschap van burgemeester drs Ger Kockelkorn heten gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders en meer dan 50 medewerkers van gemeente, politie, brandweer en buurtnetwerken u bij deze gelegenheid welkom in en om het bestuurscentrum aan de Beekstraat!

Themastands
De Gemeentedag staat in het teken van 'Behoud en Ontwikkeling Leefbaarheid Kleine Kernen." Centraal thema is: "Wat doet de gemeente op dit gebied en wat is de rol van van diverse andere organisaties." Het thema wordt uitgewerkt in presentaties en themastands. Medewerkers van diverse productgroepen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en zaken toe te lichten. Een van de belangrijkste infostands is die van het gemeentebestuur, dat bezoekers van de Gemeentedag gelegenheid wil geven om met raads- en collegeleden van gedachten te wisselen over politiek en bestuur.

Prijsvraag
Alle bezoekers van de Gemeentedag 2005 kunnen meedoen aan een prijsvraag, die langs alle themapresentaties en infostands leidt. Ook zijn er diverse rondleidingen door het bestuurscentrum. Iedere bezoeker krijgt een aardigheidje aangeboden plus een gratis consumptie.

Demonstraties
Rondom het bestuurscentrum zijn diverse demonstraties te zien van Brandweer Meerssen, Politie (o.a. politiehondendemonstratie) en de dienst Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen. De GHOR toont diverse hulpverleningsvoertuigen.

Attracties voor de jeugd
Voor de jeugd komen er diverse attracties, waaronder een springkussen. Het Proosdijpark vormt het podium voor optredens van het Meerssens Mannenkoor. Ten slotte kan nog worden meegedeeld dat van 22 t/m 25 september in Meerssen een Douzelage-conferentie plaatsvindt, waaraan afgevaardigden van 20 Europese partnergemeenten zullen deelnemen. In dit kader organiseren de Meerssense kunstenaars een kunstroute, die ook langs het binnenplein van het bestuurscentrum voert. Ook deze expositie kan door de bezoekers van de Gemeentedag worden bezichtigd.

Tweede Gemeentedag
Dit is de tweede keer dat de gemeente Meerssen Open Huis houdt. De eerste Gemeentedag vond plaats in 1992. De Gemeentedag 2005 vindt plaats op initiatief van het gemeentebestuur, dat de contacten tussen bestuur en burgers extra wil aanhalen. Dit initiatief is tevens opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen, die in maart 2006 worden gehouden.