Gemeente Rotterdam


---

Op 24 september nemen tien gemeenteraden het tegen elkaar op tijdens een uniek zaalvoetbaltoernooi. Raadsleden van diverse gemeenten spelen voor een goed doel. Aan het toernooi nemen de gemeenteraden deel van Amsterdam, Dordrecht, Groningen, Den Haag, Leiden, Nijmegen, Utrecht, Zwolle, Westland en Rotterdam.

Het toernooi is een initiatief van het Rotterdamse raadslid Metin Çelik. Dat Rotterdam Sporthoofdstad van Europa is én 2005 is uitgeroepen tot Sportjaar, was aanleiding om ook als gemeenteraad een bijdrage te leveren. Gemeenteraden van de twintig grootste gemeenten (G20) kregen de uitnodiging om mee te doen. Dat leverde tien aanmeldingen op voor het toernooi. De deelnemende raden zijn gevraagd om een team samen te stellen van maximaal tien spelers. Wethouders en burgemeesters van die gemeenten kunnen hun eigen team coachen.

Het toernooi begint om 12.00 uur en wordt door wethouder Janssens (o.m. Sport) geopend. Burgemeester Opstelten reikt aan het einde van de middag de eerste prijs uit aan de winnende gemeenteraad. De hoofdprijs is een geldbedrag dat naar eigen inzicht kan worden besteed aan een goed doel in de eigen gemeente. Hierdoor kunnen gemeenteraden rechtstreeks een bijdrage leveren aan lokale initiatieven of projecten. Ook neemt het winnende team een wisselbokaal in ontvangst en krijgt de eer om binnen twee jaar een nieuw toernooi te organiseren.

Het zaalvoetbaltoernooi wordt gehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Bron: Griffie, 07-07-2005