Ingezonden persbericht


Persbericht

ACTIE "KEER HET TIJ, OMSINGEL HET KABINET!" in Den Haag

Op zaterdag 24 september om 13 uur wordt het Binnenhof in Den Haag massaal omsingeld. In het land heerst de stemming dat het genoeg is geweest met het harde beleid van dit kabinet, dat volgens onderzoek nog maar door 19% van de bevolking wordt gesteund. De demonstranten zullen daarom op de zaterdag na Prinsjesdag, hand in hand het kabinet de rug toekeren. De omsingeling zal meer dan een kilometer lang zijn. Organisator Platform Keer het Tij verwacht duizenden burgers uit allerlei geledingen van de samenleving die hun bezwaren tegen het kabinet zichtbaar maken bij de omsingeling.

Succes voorgaande jaren.

Deze actie past in een reeks van acties rond Prinsjesdag die het platform Keer het Tij sinds haar oprichting in 2002 organiseert tegen de verharding van het klimaat in Nederland en het beleid van de regering Balkenende. Bij de eerste actie in 2002 protesteerde 2.000 mensen op de derde dinsdag van september bij de Hofvijver in Den Haag. Een jaar later bracht de Keer het Tij demonstratie op de zaterdag na prinsjesdag al 25.000 mensen naar de Dam in Amsterdam. Vorig jaar liepen uit protest tegen het kabinet op 2 oktober maar liefst 50.000 mensen in de demonstratie van de Keer het Tij- manifestatie op de Dam naar de grote vakbondsactie op het Museumplein.

Vijfhonderd organisaties.

Op dit moment zijn er ruim 500 maatschappelijke organisaties aangesloten bij platform Keer het Tij. Samen hebben ze bijna een half miljoen leden. Op 24 september zullen uit het hele land speciale bussen naar Den Haag rijden. Meer informatie is te vinden op www.keerhettij.nl


---

Voor meer informatie (