Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Derrick May 24 september live op Bacardi Batbeats in Tilburg

'Godfather of Techno' Derrick May komt 24 september exclusief naar Nederland voor een live act op de 12e editie van Bacardi Batbeats in 013 in Tilburg. Speciaal voor deze avond creëert hij een Special Brasilian Set. Samen met Benny Rodrigues en Brazilectro zal hij tot vroeg in de morgen de nieuwste en meest opzwepende Future Latin Grooves aan het aanwezige publiek laten horen.

Icoon Derrick May (1963) is afkomstig uit Detroit en stond aan de wieg van Techno. Hij staat bekend om zijn energieke en explosieve sets, wat het bijzonder maakt om alleen al naar hem te kijken. Voor zijn optreden in Tilburg creëert hij een Special Brasilian Set, een unieke combinatie van Techo en Latin grooves. May heeft zijn eigen platenlabel Transmat en is in 2004 samen met Kevin Saunderson onderscheiden met een International Achievement Award, de hoogste culturele onderscheiding van de Amerikaanse staat Michigan.

Naast Derrick May, zal ook Benny Rodrigues te horen zijn op Bacardi Batbeats. Deze uit Rotterdam afkomstige DJ zorgt met zijn eclectische en hectische stijl van mixen altijd voor een feestje! Tot slot zal Brazilectro in de kleine zaal zorgen voor de meer relaxte Latin club sounds.

Door de Cubaanse oorsprong heeft Bacardi een sterke band met Latin-muziek. Met de Future Latin Grooves die op de Batbeats-feesten te horen zijn, brengt het merk met passie moderne Latin-dance dichter bij het publiek. Naast internationaal toonaangevende DJ's krijgen opkomende talenten op Bacardi Batbeats de kans aan een groot publiek te laten horen wat ze in huis hebben.

Bacardi Batbeats is echter meer dan een mix aan moderne grooves en zwoele Latin-sounds: tijdens de feesten versmelten muziek, mode en interactieve media tot één geheel. Het unieke systeem BATMXR speelt hierbij een belangrijke rol en zorgt voor driedimensionale realtime interactie via beeld en geluid. De bezoeker wordt een audiovisuele performer die met bewegingen van zijn hand beeld- en geluid-samples activeert, welke door een camera worden geregistreerd en te zien zijn op een groot scherm. Daarnaast zal het duo Leyp een live demonstratie customizen geven, dé trend van het moment. Het bijzondere van dit duo is dat ze vooral sneakers een geheel eigen uiterlijk geven. Zij zullen op 24 september een speciale Bacardi Batbeats sneaker maken en deze samen met andere creaties tentoonstellen. Bezoekers kunnen ter plaatste advies vragen en hun eigen kleding customizen. Zie voor meer informatie over Leyp www.leyp.com

Tickets voor Bacardi Batbeats zijn voor ¤15 verkrijgbaar via www.batbeats.nl, Ticketservice (de grote postkantoren en GWK's) en op de avond zelf aan de deur van 013. Zie ook www.013.nl