BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 31 augustus 2005

TelevisiepremiÈres voor van god los en phileine zegt sorry

In het kader van het Nederlands Filmfestival beleven de Nederlandse speelfilms Phileine zegt sorry en Van God los! bij BNN op Nederland 3 hun televisiepremière. Op zaterdag 24 september is van 22.35 uur tot 00.05 uur de speelfilm Phileine zegt sorry te zien. Een week later op zaterdag 1 oktober om 22.35 uur tot 00.05 uur is het de beurt aan Van God Los! Samen waren de films goed voor 500.000 bioscoopbezoekers, waarvoor ze beiden een Gouden Film ontvingen en de films waren dé smaakmakers van de Nederlandse film in 2003.

Phileine zegt sorry is de verfilming van de bestseller van Ronald Giphart en sleepte vier gouden kalveren in de wacht, beste actrice (Kim van Kooten), beste camera (Bert Pot), beste montage (Peter Alderliesten) en beste sound design (Herman Pieete). In de film reist ultrabitch Phileine (Kim van Kooten) in een opwelling haar vriend Max (Michiel Huisman) achterna die als acteur meedoet aan een internationaal Shakespeare-project. Ze vermoedt dat hij meer geïnteresseerd is in zijn tegenspeler dan in haar. In een vlaag van seksuele jaloezie verstoort ze de voorstelling en wordt ze uitgenodigd in een populaire late-night show om haar motieven toe te lichten. De nieuw verworven bekendheid brengt haar niet het geluk waar ze op gehoopt had en ze realiseert zich dat Max meer voor haar betekent dan ze ooit had gedacht. Max wil haar niet meer zien, maar door op het podium van een groot gala eindelijk haar spijt te betuigen weet ze hem op het nippertje te redden uit de grijpgrage handen van haar beste vriendin.

De actiefilm Van God Los! is geïnspireerd op het verhaal van de bende van Venlo. De film ontving drie gouden Kalveren, beste regie (Pieter Kuijpers), beste acteur (Tygo Gernandt) en beste scenario (Paul Jan Nelissen en Pieter Kuijpers). Van God Los! vertelt het verhaal van de rustige scholier Stan (Egbert Jan Weeber). Zonder enige emotie schieten hij en de kleine crimineel Maikel (Tygo Gernandt) een man dood. De lokale maffia is onder de indruk en vraagt hen nog enkele klusjes op te knappen. Een nieuw doodseskader is geboren: het geweld werkt verslavend en ze zwemmen in het geld. Tot hun opdrachtgevers hen laten vallen en Anna (Angela Schijf), Maikels bloedmooie vriendin, een probleem gaat vormen. Ze schrikt steeds meer van de gewelddadige Maikel. In haar doodsangst doet ze een beroep op Stan om haar te helpen weg te komen. Stan zal moeten kiezen tussen zijn boezemvriend Maikel en de onweerstaanbare Anna. Een onmogelijke keuze.

Meer informatie: BNN Communicatie
Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl