Ingezonden persbericht


Persbericht
September 2005

BLITS, NIEUW AAN DE MAAS IN ROTTERDAM

Marcel Wanders vormt het oude Boompjes om tot een Blitse horeca hotspot

Zaterdag 24 september opent Blits, de nieuwe horeca hotspot van Hotel New York Groep, zijn deuren. Blits is gevestigd op de Boompjes 701, pal aan de Maas, in een door Francine Houben ontworpen horecapand, waarin voorheen de statige Brasserie de Boompjes zat. Vormgegeven naar een concept van de Amsterdamse designer Marcel Wanders laat Blits ­ Wanders' eerste project in Rotterdam ­ zich ervaren als een verrassend `Gesamtkunstwerk'. Wezenlijk onderdeel van dit kunstwerk vormen de culinaire creaties van Glyn Stoker chef-kok en bedrijfsleider.

Love is in the air in de Blitse love-suite
Blits en zinnenstrelend is ook het interieur van de nieuwe Rotterdamse hotspot. Warme kleuren als geel, oranje en rood zorgen voor een altijd stralend effect. Door de oranje ramen en de spots in het interieur is er steeds die goudgele gloed waardoor het lijkt alsof de zon zich hier nooit achter de wolken terugtrekt. Marcel Wanders heeft zich laten inspireren door het theater en het motto `zien en bekeken worden', het Rotterdamse publiek is de hoofdrolspeler deze avond. Zo is de love-suite een absolute eye-catcher. In een grote glanzend rood gelakte box voorzien van een kroonluchter, ligt een rood tapijt en staan twee stoeltjes in de vorm van een hart. Blits heeft in totaal 140 zitplaatsen; 100 in het restaurant, 2 in de love-suite en 38 in de bar/lounge.

Blitse keuken met blitse manieren
Chef-kok Glyn Stoker laat zich bij het creëren van zijn composities hoofdzakelijk inspireren door de Japanse levenswijze, verlevendigd met invloeden uit voornamelijk Noord-Afrika en Zuid- Amerika. Blits verrast tot in de kleinste details. Zo is er geen standaard menukaart met een indeling naar voor-, hoofd-, en nagerecht. Blits is anders. Wie eet bij Blits bestelt waar hij zin in heeft. Behalve dat de dagelijks wisselende kaart veel dagverse gerechten kent, kan een vegetariër hier ook uitstekend terecht. Stuk voor stuk zijn de culinaire creaties gezonde, verrassende gerechten met rijke smaakinvloeden, door chef-kok Glyn Stoker met uiterste precisie samengesteld. En stuk voor stuk zijn de gerechten vriendelijk geprijsd, al vanaf 5,-.

Blits detail: niet leeg, mee naar huis!
Gasten kunnen een niet leeggedronken fles wijn in een winebag mee naar huis nemen.

Blitse openingstijden:
Open: dinsdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur

Blits
Boompjes 701

3011 XZ ROTTERDAM
Internet: www.blits-rotterdam.nl
e-mail: info@blits-rotterdam.nl
tel : 010 - 282 90 51



Ingezonden persbericht