ROC Friese Poort


Week van het leren 2005 | 09-09-2005

Op zaterdag 24 september zal de heer Gerrit Krol, wethouder onderwijs van de gemeente Leeuwarden, het startsein geven voor de Week van het leren 2005. De Week van het leren 2005 heeft als slogan Leren das voor mekaar. Doel van de Week is de kennis van volwassenen over de vele mogelijkheden om te (blijven) leren te vergroten. Het gaat hierbij om alle mogelijke vormen van leren, gericht op persoonlijke (algemene) ontwikkeling, activiteiten in vrije tijd of werk. Je kunt veel leren in ontmoetingen met anderen, door samen te werken en door gebruik te maken van netwerken. Voor sommigen is het elektronische world wide web nog een raadsel, daarom staat de Week van het leren in Friesland in het teken van Wegwijs op het web.

Webworkshops
Van 24 september tot 1 oktober worden er op diverse plaatsen gratis workshops Wegwijs op het web gegeven. Deze workshops zijn bedoeld voor volwassenen die eens kennis willen maken met de mogelijkheden van het world wide web. Deelnemers van ROC Friese Poort verzorgen i.s.m. NOFCOM: vitaal op eigen wijze een workshop op donderdag 29 september a.s. in de vestiging van ROC Friese Poort aan de Birdaarderstraatweg 125 te Dokkum. De workshop begint om 19.00 uur (ontvangst vanaf 18.30 uur). Ken je mensen in je omgeving die deze workshop hard nodig hebben? Opgeven kan via de receptie in Dokkum (058) 265 57 00.

Website
Degenen die de weg op het web al kennen, kunnen vanaf 24 september gebruik maken van de gloednieuwe website www.cursusinfriesland.nl. Op deze site vinden belangstellenden alle cursussen en opleidingen in Friesland. In 2004 heeft een groep regionale instellingen op het gebied van onderwijs, educatie, welzijn, en vormingswerk een samenwerkingsverband gevormd in het kader van de Week van het leren: Afûk, AOC Friesland, Friesland College,Vereniging Volkshogescholen, Feriening Doarpshúzen en Bibliotheek Leeuwarden. Dit jaar zijn daar nieuwe partners bij gekomen, Hoger Onderwijs voor Ouderen (NHL) en ROC Friese Poort. Samen hebben de partners een cursuswebsite opgezet. In de toekomst zullen nog meer organisaties van deze site gebruik kunnen maken om hun cursussen voor volwassenen breed onder de aandacht te brengen.
Monique Fennema-Hoekstra is dé topper van ROC Friese Poort! Regio toppers
Bij de start van de Week van het leren 2005 op zaterdag 24 september zal wethouder Gerrit Krol twee toppers in het zonnetje zetten. Deze toppers hebben zich het afgelopen (school)jaar op bijzondere wijze ingezet voor leren van en voor volwassenen. De toppers Saïda Youssef (Friesland College) en Monique FennemaHoekstra (ROC Friese Poort - zie foto) zijn allebei succesvolle vrouwen die beroep, werk en gezin combineren en daarbij anderen weten te inspireren tot verder leren. De bijeenkomst begint om 11.30 uur en vindt plaats in de (centrale) bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 in Leeuwarden. Wij nodigen iedereen van harte uit bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn!