Gemeente Leusden


---

09-09-05
Excursies in de Schoolsteegbosjes

Het Centrum voor Natuur en Milieu 'de Schoolsteeg' organiseert binnenkort enkele excursies in de Schoolsteegbosjes. Op 24 september en 1 oktober mogen kleine groepen bezoekers onder begeleiding een bezoek brengen aan dit waardevolle natuurgebied, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. De excursies gaan om 10.00 en 13.00 uur van start bij CNM de Schoolsteeg, Hamersveldsweg 107. De excursies duren ongeveer 1,5 uur en kosten 2,-- per persoon.

De Schoolsteegbosjes is een beschermd natuurgebied in Leusden. Het is een kleinschalig complex van hakhoutbosjes, weilanden, lanen en poelen. Door de rust, de kleinschaligheid en de overblijfselen van de oude hakhoutcultuur is het een zeer waardevol gebied voor planten en dieren. Om u kennis te laten maken met dit gebied en ervan te laten genieten hebben de Stichting de Boom en de mede-eigenaren van het natuurgebied toestemming gegeven voor een beperkt aantal jaarlijkse excursies in het voor- en najaar. Het gemeentelijk Centrum voor Natuur en Milieu 'de Schoolsteeg' organiseert deze excursies en zorgt voor deskundige begeleiding.
Belangstellenden kunnen zich opgeven bij het CNM 'de Schoolsteeg', telefoon 033 496 17 32 of e-mail: schoolsteeg@leusden.nl